Kommunen vil sætte<br> borgeren i centrum

Kommunen vil sætte
borgeren i centrum

27. oktober 2016 - kl. 6:36 - af

Når Socialudvalget mødes næste gang tirsdag den 1. november, vil udvalget få en orientering og endrøftelse af, hvad der er sat på dagsordenen som ”Dokumentation med borgeren i centrum”.

Der er tale om en omlægning af dokumentationspraksis på ældreområdet. Alle landets kommuner står overfor en omlægning af praksis af dokumentation på ældreområdet, hvilket betyder, at dokumentationen i højere grad end nu skal udføres med borgeren i centrum.

Formålet er at bidrage til bedre sammenhæng, kvalitet og effektivitet i den kommunale social- og sundhedsfaglige indsats for den enkelte borger, samtidigt med at der skabes valid ledelsesinformation, der kan anvendes til prioritering, kvalitetsudvikling og styring.

Omlægningen af dokumentationspraksisindebærer, at der indføres nye fælles begreber og en ensartet dokumentationsmetode, som skalanvendes i dokumentationen på såvel servicelovs- som sundhedslovsområdet.

Den dokumentation, der udarbejdes vedr. en borgers hjælp og pleje, bliver samlet i et nyt fælles modul i Frederikshavn Kommunes omsorgssystem.

Det bliver dermed lettere at opnå et overblik overdokumentationen vedr. borgeren, og det bliver lettere at dele, genanvende og opdateredokumentationen for det personale, der er involveret i borgerens hjælp og pleje. Samtidigt bliver dokumentationen forenklet og baseret på strukturerede registreringer.

Det betyder, atpersonalet ikke skal skrive så meget, som det er tilfældet i dag. Anvendelsen af struktureretdokumentation giver bedre muligheder for at skabe ledelsesinformation til brug ved prioritering, kvalitetsudvikling og styring.

Med denne omlægning af dokumentationspraksis indføres der en ny fælleskommunaldokumentations-metode, kaldet Fælles Sprog III. Ændringerne skal ske inden udgangen af 2017.

Frederikshavn Kommune er indplaceret i den første af i alt tre implementeringsbølger i KL’s ”bølgeplan”for implementering af Fælles Sprog III.

I første omgang er hjemmepleje, rehabilitering, aflastning og afløsning, træning samt hjemmesygepleje omfattet af Fælles Sprog III.

For at kunne gennemføre denne omlægning er det nødvendigt at anskaffe et nyt visitations- og dokumentationsmodul til Frederikshavn Kommunes omsorgssystem (Vitae Suite) samt at afholde udgifter til projektledelse og til uddannelse.

Modulet er stadig under udvikling; det er derfor endnu ikke muligt at fastlægge omkostningerne, men der vil snarest muligt blive udarbejdet et budget.

Der er etableret en projektorganisation med henblik på at forberede og gennemføre omlægningen.

Derer tale om en større forandringsproces, som omfatter Center for Social- og Sundhedsmyndighed, Center for Sundhed og Pleje samt de private leverandører på frit valgs området.

Tekst af Per Rye

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Kommunen vil sætte
borgeren i centrum'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER