Kvindeaften i LandboNord:<br> Parløb med en landmand

Kvindeaften i LandboNord:
Parløb med en landmand

25. oktober 2016 - kl. 0:34 - af

Parløb med en landmand ”Jow deeet … ” et udtryk, som kan dække over rigtigmeget – måske verdens største kærlighedserklæring.

Men udtrykket kan være svært at tolke, da vi ikke alle taler samme sprog, når det kommer til anerkendelse, jura og socialsikring.

Det vil LandboNord nu gøre noget ved, når foreningen inviterer tilkvindeaften ”Er du gift med en Landmand”. Den 1. november holder LandboNord i Brønderslev et arrangement, som primærthenvender sig til den støtte, som oftest er den vigtigste for landmanden – nemlig hans bedre halvdel.

Landmandens partner viser sig ofte at være den, der er med til at binde det hele sammen på bedriften, så hverdagen fungerer bedst muligt.

Aftenen byder på relevante faglige indlæg om parrets situation krydret med et mere ”blødt” indlæg om hvordan man kan skabe mere nærvær og bedre relationer.

Den juridiske værktøjskasseAdvokat ved LN advokater, Mads Kringelbach vil fortælle om, hvilken betydning særeje, arv og gæld kan have. Hvad er vigtigt at være opmærksom på, og hvad kan man gøre for at sikre sig på bedst mulig vis.

-Jeg oplever ofte, at hustruen ikke er klar over, hvordan hun er stillet i tilfælde af mandens død eller en skilsmisse. Der opstår typisk også tvivl om, hvorvidt hustruen har underskrevet et gældsforhold/kaution i ægtefællens virksomhedsom ægtefælle eller debitor – hvilket der er stor forskel på, siger Mads Kringelbach.

Social sikring
LandboNords socialkonsulent, Susanne Sander, vil fortælle om, hvad der er vigtigt at være opmærksom på, når man er gift med en landmand.

Det gælder blandt andet iforhold til understøttelse, forsikring, efterløn og pension, og når man evevntuelt hjælper til på bedriften ved eksempelvis at lave regnskaber, bogholderi eller praktisk arbejde i stalden.

Hvis man ikke er klar over, hvordan reglerne er på efterlønsområdet, eller i forhold til at arbejde deltid, fordi man også hjælper på bedriften, kan man blive slemt overrasket, når man når til efterlønsalderen.

-Ægtepar bliver ofte overraskede over, hvordan lovgivningen virker i forhold til deres situation. Det kan være i forbindelse med efterløn, understøttelse eller skilsmisse. I de situationer er det vigtigt at være opmærksom på og klar over, hvorledes reglerne er skruet sammen, således at man kan tage højde for det i den givne situation, siger Susanne Sander.

Livs- og arbejdsglæde
Aftenen vil også byde på forskellige værktøjer til, hvordan man kan få mere nærvær og skabe bedre relationer.

Coach og foredragsholder, Lise Grevenkop-Castenskiold, vil fortælle om de fem sprog og dialekter man bruger, når man skal vise, at man værdsætter et andet menneske.

-Alt går meget stærkt i det moderne samfund, også hos landmanden, og samtidig har vi ofte mange forventninger til os selv og hinanden, som kan være svære at indfri i en travl hverdag.

Men hvis lederen, medarbejderen, parterne i et parforhold lærer a

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Kvindeaften i LandboNord:
Parløb med en landmand'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger