LandboNord: Tænk dig ind<br> i den økologiske fødekæde

LandboNord: Tænk dig ind
i den økologiske fødekæde

23. oktober 2016 - kl. 0:54 - af

Er du en dygtig planteavler, bør du seriøst overveje muligheden for om økologisk planteavl er noget for dig.

Sådan lyder opfordringen fra LandboNords økologi-team, som forudser storefterspørgsel på økologisk foder i fremtiden.I øjeblikket oplever landbruget stor interesse fra blandt andre mælkeproducenter for at lægge omtil økologi.

Med den øgede interesse er der også kommet en større efterspørgsel på økologiskfoder.

– I Danmark skal der i 2017 bruges yderligere 30 millioner kilo korn til at fodre køerne økologisk –og lægger man behovet for korn til svine- og fjerkræproducenter oveni, bliver det til ret storemængder, siger økologiog kvægrådgiver i LandboNord, Bjarne Kjærgaard.

Efterspørgslen på økologisk planteavl har naturligt nok afspejlet sig i afregningspriserne for dem,som allerede har lagt om til økologi. Priserne er i øjeblikket 2 – 2,5 gange dyrere, end den er forkonventionelt dyrket korn. Derudover er der også stor efterspørgsel på økologisk dyrkedeproteinafgrøder som hestebønner og raps.

– Mange frygter, at en omlægning kræver lige så meget indsigt og viden, som at sætte en mand påmånen, men vi har efterhånden så mange års erfaring med økologi, at en eventuel omlægning skerpå et oplyst grundlag. Som i konventionelt landbrug er her også regler at holde styr på, men der ereksempelvis færre lovkrav med hensyn til økologisk afgrødevalg, siger Bjarne Kjærgaard.

Han vurderer også, at der er gode muligheder for at lave samarbejdsaftaler medeksempelvis økologiske mælkeproducenter, hvis man har behov for økologisk husdyrgødning.

Hos LandboNord bliver landmænd tilbudt et gratis omlægningstjek på maksimalt 12 timer til dem,som overvejer at omlægge sin ejendom til økologi. Så er man en dygtig planteavler, er rådet fraLandboNords økologi-team, at man seriøst bør overveje mulighederne indenfor økologiskplanteavl.

For yderligere oplysninger kontaktKvæg- og økologirådgiver i LandboNord, Bjarne Kjærgaard, på telefon 5171 4577

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'LandboNord: Tænk dig ind
i den økologiske fødekæde'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER