Skolernes Skakdag er åben<br> for tilmeldinger til 2017

Skolernes Skakdag er åben
for tilmeldinger til 2017

22. oktober 2016 - kl. 7:53 - af

Brovandeskolen i Skagen er indtil videre eneste skole fra Frederikshavn Kommune, der har tilmeldt sig Hjernegymnastikkens Motionsdag i Nordjylland 2017, og flere skolen kan stadig nå det.

Tilmeldingen til Skolernes Skakdag 10. februar 2017 – kendt som hjernegymnastikkens motionsdag – er åben. Når skoleskakelever folder brætterne ud på Skolernes Skakdag under mottoet: ”Det skal være sjovt at blive klogere” er det rigtig sjovt.

Skolernes Skakdag er en alternativ tilgang til læring og tænkning inden for matematik. Samtidig skærpes elevernes koncentration og logiske tankegang.

Mange af landets skoler er med i Skolernes Motionsdag før efterårsferien, og Skolernes Skakdag fredag i uge 6 (før vinterferien mange steder) er også populært.

Flere end 150 skoler har via forhåndstilmelding allerede sikret sig en af de i alt 275 pladser til dette skoleårs hjernedyst. Se alle tilmeldte her.

I Nordjylland er Hirtshals Skolecenter – afdeling Horne og Hirtshals, Friskolen Skallerup, Sebber Skole, Farstrup Skole, Brovandeskolen – Den Lille Skole i Skagen og Mou Skole blandt de skoler i Nordjylland, der har sikret sig plads på Skolernes Skakdag 10. februar og til Landsfinalen 24. marts i Billund, hvor titlen som “Årets Skakskole” og en pokal af LEGO-klodser er på højkant.

Mikkel Nørgaard, programleder, Dansk Skoleskak:
– Skolernes Skakdag er festlig læring i børnehøjde, hvor lærere og pædagoger på masser af skoler rundt omkring i landet viser eleverne, at det er sjovt at blive klogere. Skolernes Skakdag er åben for alle uanset alder, køn og kendskab til spillet. Mange steder varmer man op til dagen gennem hele efteråret – for eksempel med frikvartersskak, som organiseres af ældre elever, der har været på Dansk Skoleskaks PLAYMASTER-kursus.

Skolernes Skakdag arrangeres af lokale skoler og Dansk Skoleskak i samarbejde med Politiken, Spar Nord Fonden og Børnenes Hovedstad, Billund.

På Skolernes Skakdag 2016 deltog 252 skoler og 32.228 elever. I 2017 er der plads til 30.000 elever fra 275 skoler.

Tilmelding via www.skolernesskakdag.dk

Fakta om Dansk Skoleskak

Dansk Skoleskak (DSS) er en samfundsengagerende børne- og ungdomsorganisation, der arbejder for øget læring og uddannelse.

Organisationen er startet af skoleledere, -lærere og -elever. Skoleskak tilbydes i dag på over 300 skoler i 80 kommuner.

DSS bygger på en særlig idé om, at skoleskak styrker unges faglige og sociale udvikling. Skoleskak bygger på 50 års dansk praksis, anerkendes af danske eksperter og dokumenteres af udenlandske undersøgelser.

DSS rådgiver kommuner, skoler, ledere, lærere, forældre og elever i opstart af skoleskak. Se mereher.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Skolernes Skakdag er åben
for tilmeldinger til 2017'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger