SF vil have kommunen<br> til at droppe Round Up

SF vil have kommunen
til at droppe Round Up

21. oktober 2016 - kl. 6:35 - af

Når Byrådet mødes næste gang onsdag den 26. oktober, foreligger der på dagsordenen en henvendelse fra Christina Lykke Eriksen (SF) om kommunens anvendelse af Round Up som sprøjtegift mod ukrudt.

(SF) har bedt om, at få følgende optaget på byrådets dagsorden.

I henvendelsen peges der på, at ukrudtsbekæmpelsesmidlet Round Up indeholder glyphosat, der er kræftfremkaldende. Folk med sprøjtningsarbejde er specifikt udsatte, og da stoffet siver ned i grundvandet, er der en generel risiko for, at mennesker ved indtagelse af drikkevand udvikler kræft som følge af brugen af Round Up.

Det bemærkes videre, at Round Up bruges i private haver, men landbruget står for omkring 95 procent af den anvendte mængde Round Up. Nogle kommuner bruger Round Up – blandt andre Frederikshavn Kommune.

”Ud fra forsigtighedsprincippet og ud fra, at Frederikshavn Kommune gerne skulle være et forbillede for de private, foreslår SF, at der sættes en stopper for anvendelsen af Round Up i den kommunale ukrudtsbekæmpelse.

Indstillingen forud for mødet lyder kort og godt: Til drøftelse.

Tekst af Per Rye

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'SF vil have kommunen
til at droppe Round Up'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER