Børnehuset Sættravej<br> i Sæby i nye rammer

Børnehuset Sættravej
i Sæby i nye rammer

20. oktober 2016 - kl. 17:15 - af

Den 24. oktober sætter Christina Lykke, formand for Børne–og Ungdomsudvalget, spaden i jorden, og tager dermed det første skridt til opførelse af det nye byggeri til den aldersintegrerede institution, Børnehuset Sættravej.

På Sættravej 6 i Sæby kan 130 vuggestue- og børnehavebørn godt begynde at glæde sig til sommer, når deres helt nye og moderne hus står klar til at blive indtaget.

Indtil videre må de nøjes med at følge byggeriet fra nabobygningen, hvor børnehusetholder til.

Men der er heldigvis meget at glæde sig til, for den nye institutionsbygning bliver opført med tanke på Børnehusets pædagogiske profil, der har natur, sundhed og den digitale virkelighed i centrum.

Pædagogiske læringsmiljøer, naturlab–oget orangeri
Allerede nu er naturen en vigtig medspiller for læring og udfoldelse i børnenes hverdag på Sættravej, og det kommer også til at præge den nye bygning med naturlaboratorium og orangeri. Det cirka 1300 kvadratmeter nye hus bliver indrettet med vuggestue i den ene ende – og med børnehave i den anden.

Børnene får glæde af de fem pædagogiske værksteder, der kan tages i brug som ramme for mange forskellige aktiviteter. De to fløje med børnehave og vuggestue bindes sammen af et stort fællesrum, der helt naturligt vil fungere som husets midtpunkt med blandt andet køkken ogorangeri.

Her får børnene mulighed for at lave mad med de voksne og hinanden– mulighed for at dyrke frugt og grønt og se planterne gro. Naturen træder også i karakter i Naturlaboratoriet, der opføres ud imod haven.

Her kan man tage naturen med indenfor – og sætte den under lup, når man har været på opdagelse og samlet grene, insekter eller blade sammen. Haven bliver indrettet med naturlegeplads, grønne bakker, bærbuske, urtehave, frugt- ogdufttræer. I haven skal der samtidig være små staldbygninger til geder og høns.

For at give den nye institutionsbygning den helt rigtige form, blev der holdt enrække procesmøder i foråret. Her deltog distriktslederen, afdelingslederen og flere medarbejdere fra Dagtilbudsdistrikt Syd, pædagoger fra børnehuset, forældrerepræsentanter og kommunens Ejendomscenter.

-Procesmøderne har givet fagforvaltningen, medarbejdere og forældre mulighed for at sætte deres præg på den nye institutionsbygning. Vi har taget input og ideer med i det videre arbejde, så det nye hus kommer til at understøtte de pædagogiske værdier, siger Jacob Børresen, Chefkonsulent i Ejendomscenteret -og arkitekten bag det nye hus til Børnehuset Sættravej.

Forud for procesmøderne blev der udarbejdet en pædagogisk profil, der allerede nu danner grundlag for den pædagogiske praksis i Børnehuset Sættravej, og som føres videre i det nye hus, når det står klar til sommer.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Børnehuset Sættravej
i Sæby i nye rammer'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER