Pas på: Svindlerne sover<br> aldrig og ringer hele tiden

Pas på: Svindlerne sover
aldrig og ringer hele tiden

19. oktober 2016 - kl. 18:09 - af

SæbyAvis.dk får lige nu mange henvendelser om underlige telefonopkald fra meget fremmede numre, og på nettet står svindlerne også i kø for at komme til, så pas på.

Telefonisk får mange i denne periode opkald fra en engelsk-talende stemme – på skift mand og kvinde – der fortæller, det er Microsoft, der ringer for at få nogle oplysninger.

Det er det IKKE, så afbryd samtalen med det samme, er vores bedste råd. De ringer garanteret igen flere gange, men pas på dig. Er du usikker; så afbryd med det samme eller undlad at svare på opkaldet.

Du risikerer også at blive snydt og misbrugt, hvis du svarer på mail efter måske at have installeret, hvad du troede var opdateringer fra en udbyder som for eksempel Google.

Kort efter, du har acceperet og installeret, kan du få en mail, hvor du på grund af opdateringerne bedes opdatere din oplysninger.

Det er med stor sandsynlighed IKKE fra dem, de udgiver sig for. Så pas på, og er du usikker, så drop det. Slet straks mailen.

Du kan typisk modtage en mail fra denne adresse noreply-post amcbicycles@gmail.com, og den ser jo tilforladelig ud, men er det nok ikke. Jeg turde ikke tage chancen!

Her er eksempel på ordlyden:
Kære Gmail-Bruger
På grund af den seneste opdatering på vores server, skal du bekræfte din e-mail, denne proces gør det muligt at bruge de nye funktioner tilføjet på vores server. Klik her for at komme i gang og vente på vores svar.

Google sender  automatisk denne advarende besked ud sammen med den sandsynligvis falske mail:
Vær forsigtig med denne meddelelse. Lignende meddelelser har været brugt til at stjæle folks personlige oplysninger. Hvis du ikke har tillid til afsenderen, skal du ikke klikke på links eller svare med personlige oplysninger. 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Pas på: Svindlerne sover
aldrig og ringer hele tiden'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger