Borgmesteren kom<br> forbi Nellemanns Have

Borgmesteren kom
forbi Nellemanns Have

18. oktober 2016 - kl. 7:54 - af

Vi er midt i oktober måned, og det er stadig muligt at høste grøntsager i køkkenhaverne. Sæbygårdskolens 6. klasseelever har under kyndig vejledning af gartneren Bjarne Jørgensen fra Nellemanns Haves Venner, dyrket og høstet fra deres skolekøkkenhaver i løbet af sommeren og efteråret.

Foråret startede med masser af sol og varme, og eleverne var fra starten sat på hårdt arbejde, da der ikke var indlagt vand oppe i haven. De var derfor nødt til at fragte vand i vandkander fra søen og op til bedene. Heldigvis, i forbindelse med forårsfesten i Nellemanns Have, kom vores borgmester Birgit S. Hansen forbi, og hørte om haverne og nogle af de udfordringer, der var for at få projektet til at lykkes.

Så da skolernes sommerferie startede, var der etableret vand i haven, til stor lettelse for de forældre, som havde mulighed for at hjælpe med vandingen sommeren igennem.

Grøntsagerne holdt sommeren igennem. Mandag blev det tid for, at de næste vigtige dele af projektet blev gennemført. At lave mad af grøntsager og inddrage relevante folk fra erhvervslivet som undervisere.

Kokken Dennis Bøgh, indehaver af Frk. Madsens spisehus, og hans kokkeelev Thomas var med på ideen og kom op i haven med fasan og rådyrkød, som Dennis havde skudt i weekenden. Efter at børnene havde hilst på jagthunden Nanna gik kokkene i gang med at undervise børnene. Senere fik de lov til at se, hvordan Dennis Bøgh arbejder med sin hund, når han er på jagt.

Maden blev tilberedt på skolens nye bålkøkkener, som er købt for midler skænket af Friluftsrådet. Til køkkenerne er der gryder, pander og service til 30 personer. Alt sammen noget som kan lånes til afbenyttelse i forbindelse med shelteren, som Nellemanns Haves Venner arbejder på at få etableret ved siden af skolehaverne.

Børnene fik lavet en meget lækker vildtgryde med ris og æblekompot lavet af æbler fra Nellemanns Have, og til dessert havde de, med hjælp fra Naturvejleder Hanne Lauritsen, lavet æbleskiver dyppet i pandekagedej stegt over bål.

Og så var det at borgmesteren kom forbi igen. Denne gang med sodavand til den yderst velsmagende middagsmad. En festlig afslutning på skolehavenes første år.

Flere af Nellemanns Haves Venner og havens bestyrelse var mødt op på dagen for at hjælpe børnene med at lukke haverne ned for vinteren. Vennerne har været en uvurderlig hjælp for hele køkkenhaveprojektet.

Historien her er fortalt af Anne Bak Rasmussen fra Sæbygårskolen.

Efterspil: SæbyAvis.dk vil gerne uddele en rose for dette projekt, der indeholder rigtig meget godt. Skolen kommer ud og bruger områdets fantastiske muligheder i samarbejde med erhvervsliv, foreninger og ildsjæle – og som noget rigtig vigtigt også på tværs af generationer. Godt Gået til alle i projektet. Mere af det, tak.

 

 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Borgmesteren kom
forbi Nellemanns Have'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger