Nu er det nok: Stop med<br> at ødelægge vores SU

Nu er det nok: Stop med
at ødelægge vores SU

13. oktober 2016 - kl. 14:52 - af

Studerende fra hele Vendsyssel tog på SOSU Nord i Hjørring torsdag styringen og lukkede underviserne inde på lærerværelserne. De råber hele dagen højt om det urimelige i regeringens nedskæringer på SU-området

Det har studerende over hele landet gjort, og de mødes til stormøder og demonstration blandt andet i Aalborg torsdag ved 16-tiden.

I Hjørring frygter talsperson Heidi Marie Andersson, at mange unge i fremtiden på grund af økonomien vil droppe uddannelse.

-Regeringen vil fyre mange lærere også hos os, og det går klart ud over undervisningen. Venstre foreslog sidste år at skære 8,7 milliarder på vores uddannelser. Milliardnedskæringerne blev vedtaget for år 2016, og har allerede betydet store kvalitetsforringelser i hele uddannelsessystemet og fyringsrunder blandt undervisere. Det vil vi ikke finde os i. Politikerne burde have højere ambitioner for kvaliteten i vores uddannelser end det.

Finansloven skal forhandles igen i år, og der er for 2017 også lagt op til store nedskæringer. Derudover foreslår Venstre at skære yderligere ned i deres 2025-plan, nemlig på SU’en.

-I Uddannelsesalliancen gik vi sidste år sammen på tværs af en bred række organisationer for at sige fra over for nedskæringerne. Vi kæmper for tre mål:
– Stop milliardnedskæringer på uddannelse
– Hæv kvaliteten
– Bevar SU’en

-Vi vil ikke finde os i, at regeringen vil skære over 10 milliarder på uddannelserne over hele landet og skære 20 procent af SU-stipendiet. Man skal bevare det og måske endda øge det, da det vil få flere unge til at tage en uddannelse, vurderer Heide Marie Andersson.

Det er FOA og hele Uddannelsesalliancen, der har arrangeret demonstrationerne mod nedskæringer på uddannelse og SU. Under parolerne, “Stop milliardnedskæringer på uddannelse”, “Hæv Kvaliteten” og “Bevar SU’en”, holdes demonstrationerne i København, Odense, Aarhus og Aalborg torsdag klokken 16.

-Vi mener jo, at regeringen bør finde pengene i skattely i stedet for at skære ned på SU, udviklingsbistand, generel velfærd, klimatiltag, ældrepleje med videre.

-Vi går på gaden i dag for at sige til Venstre, at det ikke er i orden, at man skærer i uddannelserne. Vi skal leve af viden, og det bliver vi nødt til at gøre ved at bruge flere penge på uddannelse. Vi ser den her kvalitet blive smadret over hele vores uddannelsessystem på grund af nedskæringerne, siger Martin Thing, talsperson for Uddannelsesalliancen,

SOSU Nord Vendsyssel varertager de største optag fra kommunerne Frederikshavn og Hjørring. Mulighederne er at blive SOSU-hjælper, SOSU-assistent eller pædagogisk assistent på en af landets største social- og sundhedsskoler. SOSU Nord uddanner kompetente og kvalificerede medarbejdere til hele social- og sundhedssektoren og den pædagogiske sektor, oplyses på hjemmesiden.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Nu er det nok: Stop med
at ødelægge vores SU'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER