Forenings og Fritidskonference<br> i Frederikshavn Kommune

Forenings og Fritidskonference
i Frederikshavn Kommune

12. oktober 2016 - kl. 1:32 - af

Den 12. november er der for alle kommunens idrætsklubber, spejdere og øvrige foreninger med flere stor Forenings og Fritidskonference i Maskinhallen i Frederikshavn.

Det danske samfund er under hastig forandring. De forpligtende fællesskaber udfordres, og i højere grad forfølges egne mål og interesser. Det traditionelle foreningsliv er under voldsomt pres.

Generationsskiftet har svært ved at slå igennem, færre unge tiltrækkes af foreningslivets aktiviteter og mangfoldighed. Skolereformen påvirker børns hverdag. Frivilligheden udfordres af penge til aflønninger.

Frederikshavn Ungdoms Fællesråd, FUF, Idrætssamvirket og Frederikshavn Kommune vil med Forenings- og Fritidskonferencen ”Foreningslivet frem mod 2025” sammen sætte fokus på tre meget væsentlige områder: Fundraising, aktivitetsudvikling og foreningsfællesskabet.

Alle kommunens idrætsklubber, spejdere og øvrige foreninger, byrådsmedlemmer, embedsmænd og kommunale forvaltninger, klub- og skoleledere samt andre aktører på forenings- og fritidsområdet fra 16 år og opefter inviteres til konferencen. Deltagelse er gratis for de første 160 deltagere, tilmelding efter først til mølle princippet.

Det er lykkedes, at samle toppen af poppen indenfor dansk forenings- og fritidsliv i Maskinhallen, Frederikshavn til nogle meget spændende indlæg, berigende workshops og lærerige debatoplæg.

Borgmester Birgit S. Hansen åbner konferencen, og tre meget aktuelle kommunale udvalgsformænd giver hver deres bud på fremtidens fritidsliv mod 2025 – udfordringer og muligheder, drømme og virkelighed.

Skatteminister Karsten Lauritzen kommer forbi med et indlæg og giver sit syn på foreningslivet set fra Christiansborg.

Formand Søren Møller fra DGI, Danske Gymnastik og Idrætsforeninger, seniorkonsulent Jens Nygaard Nielsen fra DUF, Dansk Ungdoms Fællesråd, og næstformand Thomas Bach, DIF, Danmarks Idrætsforbund, kommer med hver sit spændende indlæg om tendenser i samfundet og fritidslivet.

Endvidere vil tidligere europamester i fodbold, TV kommentator på TV6 og foreningsildsjæl Morten Bruun med sin store og brede erfaring inspirere deltagerne i forenings og fritidskonferencen med en forrygende peptalk.

Et sandt overflødighedshorn af dygtige og særdeles erfarne foreningsfolk, forskere og erhvervsfolk medvirker i varierede workshops, som deltagerne selv håndplukker. Der er indslag om gadeidræt, Lokale- og Anlægsfonden inspirerer til facilitetsudvikling og Friluftsrådet fortæller om aktiviteter i naturen.

Endvidere vil samfundsforsker Bjarne Ibsen, SDU, Syddansk Universitet sammen med forskere og eksperter fra CeFU, Center for Ungdomsforskning give bud på hvilke retninger samfundsudviklingen går, og hvad der forventes, at kunne interessere kommende generationer af såvel børn og unge som forældre.

Læs meget mere om konferencen og se programfoldere, omtale og tilmeldingsblanket på hjemmesiden – klik her.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Forenings og Fritidskonference
i Frederikshavn Kommune'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER