Nybolig: Derfor skal du<br> ikke frygte boligskatterne

Nybolig: Derfor skal du
ikke frygte boligskatterne

8. oktober 2016 - kl. 0:46 - af

Indehaveren af Nybolig Sæby vurderer, at politikerne ikke har lyst og mod til at rage alt for uklar med en stor vælgerskare – boligejerne.

-Ingen vil blive beskattet fra hus og hjem”, lød de bindende ord fra Skatteminister Karsten Lauritzen, da han den 5. oktober fremlagde regeringens bud på fremtidens boligskatter.

-Vi er nok mange, i hvert fald mindst 2-3 millioner danskere, som vil arkivere denne politiske hovedsætning som en forsikring til senere brug, hvis det utænkelige skulle ske, at boligskatterne en dag igen kommer ud af kontrol, siger Carsten Jørgensen, der på visitkortet kan skrive Indehaver af Nybolig Sæby, Ejendomsmægler, MDE, Vurderingskonsulent for Totalkredit, KøberRådgiver m/Tryghedsmærke – altså en mand med fingeren på pulsen.

-Selv om tilliden til vore kære politikere statistisk set ikke er speciel høj, så vælger jeg i dette særlige tilfælde betingelsesløs tiltro. Vi er alle efterhånden klar over, at boligmarkedet er en kompleks størrelse, og at en modernisering af boligskatterne hidtil har været stærkt forsømt af Christiansborg. Derfor skal alle gode intentioner naturligvis hilses velkommen.

-Det er nemlig ikke altid retfærdighed, der råder på boligmarkedet. Nogle bliver forgyldt, mens andre bliver forarmet. Og ingen politikere kan med lov og regulering næppe stoppe urbaniseringens nådesløse fremdrift og forvandle det såkaldte Udkantsdanmark til det nye Hellerup. Det kommer ikke til at ske. Men de kan indrette skatter og afgifter på en mere retfærdig måde, så de afspejler den virkelighed, vi boligejere tilfældigvis lever i, understreger Carsten Jørgensen.

Derfor mener han også, at regeringens udkast ved første øjekast ser rimeligt fornuftigt ud.

-Det bliver sikkert ikke vedtaget i sin nuværende form, da sådan nogle pakker som bekendt skal gennem en række forhandlinger, hvor politikerne finder en løsning, som de alle kan se sig selv i.

-Men jeg hæfter mig ved, at modtagelsen fra det politiske establishment dog har været behersket. Vi boligejere er heldigvis en meget stor og broget vælgerskare, som ingen har lyst til at rage alt for uklar med, og derfor tror jeg, at vi ender med at få en reform af boligskatterne, som gør, at vi ikke kommer til at bruge Skatteministerens ord i mod ham.

Carsten Jørgensen fra Nybolig Sæby erkender, at skatteniveauet selvfølgelig har betydning for stemningen på boligmarkedet.

-Men det vigtigste her er ikke, om man som boligejer skal betale lidt mere eller lidt mindre med de nye regler. Som ansvarlig boligejer ved man nemlig, at man som udgangspunkt altid skal være påpasselig og have en buffer. Renter kan stige og falde, bygningsdele kan pludselig vise sig at skulle udbedres for store pengebeløb, og skatter kan stige.

-Så hvis vi bare ved, hvad der kommer til at ske i rigtig god tid og på rigtig lang sigt, så er vi rolige. Og det lægger regeringen grundlæggende op til. Hvad der så sker i 2022, kan vi på nuværende tidspunkt kun gætte på, da vi ikke har set, hvilket system der kommer for de nye vurderinger derefter. Men jeg kan ikke forestille mig en situation, hvor markedet kommer til at gå i stå 1. januar 2022. Den dag tror jeg faktisk kun, at vi vil have almindelige tømmermænd.

Ejendomsmægleren fra Sæby mener, at man kan sige meget om politikerne, men de er gode til at læse befolkningen, og derfor vil de nok konkludere, at boligskatterne skal fortsætte med at være balancerede og transparente.

-Det har historisk været en stor udfordring for staten at fastsætte den rette værdi på vores boliger. Alle kender efterhånden de absurde historier om to boligejere, der med samme type bolig på selvsamme villavej betaler hvidt forskellige boligskatter. Men måske er det snart fortid, for jeg noterede mig nemlig i Karstens Lauritzsens tale, at han vil lade os ejendomsmæglere stå for de godt 350.000 nye vurderinger. Så jeg er fortrøstningsfuld, fastslår Carsten Jørgensen.

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Nybolig: Derfor skal du
ikke frygte boligskatterne'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger