LandboNord: Skærpelser<br> på vej for biokedler

LandboNord: Skærpelser
på vej for biokedler

8. oktober 2016 - kl. 2:55 - af

I forbindelse med en kommende energispareaftale er der lagt op til skærpelser for

biokedler i landbruget, vurderer LandboNords MiljøRådgivning. Derfor er der et par ting, som man bør overveje.

-Som et punkt i den kommende udgave af energispareaftale, som pt. er under genforhandling, vil der med stor sandsynlighed bliver foretaget skærpelser ifm. fastlæggelse af virkningsgrader på biokedler i landbrugssegmentet.  Det vurderer energirådgiver i LandboNord, Rasmus Bardino Bredgaard.

-Vi forventer, at man fremadrettet bliver pålagt at skulle anvende nøgletal genereret ud fra forudbestemte kriterier. Det vil for eftertiden med al sandsynlighed derfor ikke være muligt at vurdere en kedels virkningsgrad ud fra denne faktiske stand, men udelukkende på baggrund af de forudbestemte kriterier, siger Rasmus Bardino Bredgaard.

Dette kan resultere i at en kedel, i mange tilfælde, vil blive tildelt en relativt høj virkningsgrad sammenlignet med hvad den hidtil ville være blevet vurderet til ud fra kedlens alder og stand.

-Vi vil derfor opfordre til, at man får foretaget en gennemgang af sit kedelanlæg for derved at få en vurdering af om tiden er kommet til en renovering eller en evt. udskiftning. Ved at få vurderet sin kedel i dag, inden den nye aftale godkendes, er det forventeligt, at vi kan benytte den nuværende metode til fastlæggelse af virkningsgraden, siger Rasmus Bardino Bredgaard.

Brændselsforbruget skal dokumenteres
Ydermere forventes en skærpelse i forbindelse med dokumentationskravet til bestemmelse af det årlige brændselsforbrug.

-Der er i dag intet krav om, at der SKAL forelægge dokumentation herfor, men alt tyder på, at det bliver et krav fremadrettet. Tiltagene har til formål at standardisere metoden hvorpå energisparetilskud til kedlerne beregnes, hvorved der etableres et ensartet sammenligningsgrundlag for disse typer af tilskud, siger Rasmus Bardino Bredgaard.

I LandboNord er kunderne sikret et af landets højeste energisparetilskud på hele 43øre/kWh, og vil naturligvis være behjælpelige med at hjemtage energisparetilskud ved en eventuel udskiftning eller renovering af kedlen.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'LandboNord: Skærpelser
på vej for biokedler'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER