Byrådets budgetforlig gør<br> det svært for de svage

Byrådets budgetforlig gør
det svært for de svage

6. oktober 2016 - kl. 9:43 - af

I det seneste år er uligheden i Danmark steget voldsomt. For mange af vores udsatte borgere vil kontanthjælpsændringerne bliver det, der skubber dem ud over kanten, og vi vil i den kommende tid komme til at opleve absolut fattigdom, som vi ikke havde forestillet os i et rigt land som Danmark.

Specielt vil mange børn af de, som rammes af disse love opleve store forskelle i deres og deres kammeraters muligheder.

Fattigdom bremser købekraften og foretagsomheden,men værst af alt er, at fattigdom marginaliserer og udstøder mennesker fra fællesskabet,og deres børn rammes uden at de kan gøre fraeller til. Det er uacceptabelt,og det vil vi arbejde imod.Det vil i øvrigt også medføre stigende udgifter på socialområdet i fremtiden.

Det budgetforlig som flertallet af Byrådet har indgået for 2017, gør forholdene værre for de, der har det svært.

Forslaget indeholder besparelser på 6 mio på familieområdet. Det indebæreren en række forringelser bl.a. at børn og familier, der hidtil er vurdere tilat have brug for støtteellermåskedøgnanbringelseskal omvurderes til at have brug for mindre eller ingen støtte.

Ansøgere om hjælp, vil komme til at stå på ventelisteiop til 9 måneder. Inden for skoleområdet er der ingenplan for bedring atdestore problemer med at have rullende indskoling i de sparsomme rammer, somBæredygtigt børneområde har skabt med alt formange børn på alt for lidt plads og med alt for få voksne.

I udskolingen er der alvorlige hindringer for udbyttet af undervisningen,fordi politikerne har besluttet, at børnene fra 7 kl. og op selv skal købe sit nødvendigeit-udstyr til skolebrug.

Dermed er princippet omfri og lige undervisning reelt opgivet,med det resultat at i mange klasser sidder ca. halvdelen af eleverne uden computer,Enhedslisten ønsker at alle sikres et minimum af tryghed, økonomisk og socialt.

Vi ønsker at fællesskabet skaber rammer om børnepasning, skole og ungdomsliv, der giverallebørn og unge mulighed for en alsidig udvikling, såde både får et godt børne-ungeliv og et godt afsæt for senere at klare sig i samfundet og deltage aktivt i udviklingen af fremtidens samfund.

Ligeledes skal det kommunale fællesskab være en respektfuld ramme om vores ældre medborgereslivsamt tage hånd om de, der ikke selv kan klare tilværelsen, herunder nogle af vores mange nye medborgere.

Derfor har Enhedslisten stillet nogle ændringsforslag til budgettet, der vil bedre forholdene på velfærdsområdet og mildne nogle af konsekvenserne af de ulighedsskabende nye love.

Enhedslisten foreslår bl.a. :Flere pædagogtimer i 0-6 års-området2-lærertimer i indskolingen.organiseringen af indskolingenoverladestil de berørte skoler.

De enkelte skolebestyrelser overlades 100 % beslutningen om at bytte understøttende undervisning ud med to-voksen timere, så de lange skoledage bliver kortere og bedre.

Familieområdet tilføres6 mio så forringelsernepå områdetaflyses.Anskaffelse afcomputere til udskolingen, så det igen bliverfrivilligt at bringe sin egen computer med i skole.

Jobcenteret skalanvise Kontanthjælpsmodtagere, hvor de kan få de nødvendige 225 timers arbejde, inden de trækkes i ydelse.

Forbedringerne foreslåsfinansieret med syv millioner af kommunekassen samt ni millioner fra puljen til tværgående formål.

På vegne af Enhedslisten Frederikshavn–Læsø Flemming Hardy Olsen

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Byrådets budgetforlig gør
det svært for de svage'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER