Venstres fingeraftryk smitter<br> også af i landdistrikterne

Venstres fingeraftryk smitter
også af i landdistrikterne

4. oktober 2016 - kl. 14:31 - af

-Landsbyerne er kommet på landkortet i den indgåede budgetaftale i Frederikshavn Kommune, som onsdag forventes godkendt på byrådsmødet.

Det er en glad formand for Distriktsudvalget Mette Hardam, som tydeligt kan se Venstres fingeraftryk, som tilgodeser landsbyerne.

Landsbypedellerne pakker ikke sammen efter årets besøg
Distriktsudvalget har igennem de sidste par år arbejdet intens på, at landsbypedel-ordningen skulle gøres mere permanent.

-Pilotprojekterne som løb af stablen i 2015 fortsættende i 2016 har kørt med stor succes for både landsbyer og projektafdelingens udvalgte. Nu får ordningen heldigvis mere permanent status, siger Mette Hardam,der også er byrådsmedlem for Venstre.

-Dette sker ved at landsbypedellerne er med på positiv-listen i budgetaftalen og får tilhørssted i Arbejdsmarkedsudvalget – stadig samarbejdende med Distriktsudvalget. Men i og med, at et stående udvalg får teten, så bliver prioriteringen meget større.

Ikke flere penge
Distriktsudvalgets formand ville gerne have haft en større pose penge til uddeling i landdistrikterne, men med vished omkring kommunens økonomiske fokus er det forståeligt..

-Det er dog yderst positivt, at Distriktsudvalgets midler har fået friere rammer – LAG bindingen fjernes. Det er en god ting, da det nemlig har vist sig de sidste par år, at Distriktsudvalgets projekter ikke går fuldstændig ”fod i hose” med den nye LAG ordning. Uddelinger i LAG regi har på nuværende et meget større erhvervs fokus, hvor Distriktsudvalget henvender sig meget bredere.

Tiltrækker landsbyerne?
Budgetaftalen har også afsat ressourcer til en kampagne, som skal søsættes for at tiltrække tilflyttere til yderområderne.

-Tanken er ikke at fremhæve den ene landsby frem for den anden, men landsbyerne har så uendelig meget at byde på hver især. Vi kan ikke prale af butikker i hobetal i alle landsbyer, men der er natur og nærvær lige udenfor døren og derudover så meget hus for pengene.

Byggegrunde i vores landsbyer koster en brøkdel af hvad de koster i de store pendler-byer. Der er eksempler på nybyggede huse i vores landsbyer, som ikke koster mere end en byggegrund i Aalborg, udtaler en glad formand, som sætter pris på, at landsbyerne bliver prioriteret i Budgetaftalen.

Formanden håber, at det politiske mod så rækker ind i de stående udvalg, når der skal findes besparelser.

-Det koster at have ”liv på landet”, men jeg er overbevist om, at det er en god investering – bosætningsmæssigt.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Venstres fingeraftryk smitter
også af i landdistrikterne'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger