Frivilligt Samråd drøftede veje<br> til deltagelse i fællesskabet

Frivilligt Samråd drøftede veje
til deltagelse i fællesskabet

1. oktober 2016 - kl. 1:06 - af

Mange gode mennesker var fredag samlet på Sæby Torv, da Frivilligt Samråd markerede årets Frivillig Dagen – Frivillig Fredag – som i år omfattede flere end 300 forskellige spændende aktiviteter og arrangementer fordelt over hele landet.

Frivilligt Samråd er en paraplyorganisationen for frivilligt socialt arbejde i Sæby og Omegn, hvis primære formål at iværksætte aktiviteter på tværs af organisationerne, foreningerne og grupperne, samt udveksle viden og erfaringer de frivillige imellem.

Det gjorde de blandt andet på torvet, hvor en række frivillige foreninger og menensker mødtes både for at hygge med kaffe og kage og god musik serveret af Ibsens Kapel – og for at udveksle erfaringer og udvikle ideer til hverdagen som frivillig inden for det sociale arbejde.

– Vi har hvert år et tema, og i år handlede det om veje til deltagelse. Der er grupper i samfundet, som ikke deltager så meget i foreningslivet. Mange mere eller mindre udsatte grupper har svært ved at komme ind i fællesskaber, og vi ved jo, at fællesskab i sig selv giver øget livskvalitet. Så foreningerne fik drøftet, hvordan man griber emnet an, og det er jo altid godt lige at vende, om man nu også er opmærksomme nok på at hjælpe alle grupper ind in fællesskabet.

Det fortæller Jørgen Madsen, som er formand for Frivilligt Samråd i Sæby og Omegn.

Lise Byrdal Hansen fra Sæby Handicapgruppe holdt oplæg om årets emne.

Frivilligheden er forskellig fra forening til forening, og for alle frivillige er lokalsamfundet omdrejningspunktet.

Frivillig Fredag den 30. september på Torvet i Sæby var flot eksempel på et fællesarrangement for de mange frivillige foreninger i Sæby og omegn. En del af dem var til stede på torvet den fredag eftermiddag, så besøgende fik rig mulighed for at høre om det frivillige sociale arbejde.

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Frivilligt Samråd drøftede veje
til deltagelse i fællesskabet'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER