Jens Hedegaard: <br>Grundvand og Region

Jens Hedegaard:
Grundvand og Region

30. september 2016 - kl. 11:38 - af

Hvad skal man med fjender når man har Region Nordjylland!

Vi har forståelse for meget i Frederikshavn, men at Regionen lægger op til, at der med djævlens vold og magt skal graves efter sand lige nøjagtigt oven i vores vand indvindingsområde i Åsted er mig en gåde.

Frederikshavn Kommune har i forvejen adskillige grusgrave i drift og er villig til at pege på alternative placeringer for udvinding af råstoffer i Kommunen. Hertil kommer at vore to store igangværende havnebyggerier i Frederikshavn og Skagen til ca. en milliard kr. bruger over 1 mill. m3 sand og grus, som efter tilladelse bliver pumpet op i Kattegat, hvor der er næsten ubegrænsede ressourcer. Samlet eksporterer Frederikshavn kommune mere sand og grus ud af Kommunen end vi selv bruger.

Geografien og undergrunden har maget det sådan, at Skagen har et problem med deres grundvand. Det har vi løst ved at trække en 35 km lang vandledning til 100 mill. fra Tolne og Åsted området til Skagen. Derfor ønsker vi at udvinde mere vand for Åsted området.

I parentes bemærket spiller Regionen jo ”fint” med her. Regionen ejer en stor anpart i Tolne skov. Her insisterer Regionen på at bruge store mængder af pesticider til deres juletræskulturer. Frederikshavn Kommune har været tvunget til at betale Tolne Skov store million erstatninger for ikke at bruge pesticider oven på grundvandet. Jo det er nogle rare venner vi har i Regionen !

Frederikshavn Kommune lægger op til, at Regionens politikere bruger deres sunde fornuft, ser kendsgerningerne med vandsituationen i Frederikshavn Kommune i øjnene, og vægter grundvandet højere en indvinding af sand. Alt andet vil være fatalt.

Med venlig hilsen
Jens Hedegaard
Byrådsmedlem i Frederikshavn Kommune

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Jens Hedegaard:
Grundvand og Region'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger