Folkekirkens medlemmer<br> i Østervrå Sogn kan stemme

Folkekirkens medlemmer
i Østervrå Sogn kan stemme

30. september 2016 - kl. 8:10 - af

Der bliver kamp om pladserne i menighedsrådene i Østervrå Sogn, når der 8. november er Menighedsrådsvalg.

I 11 af de i alt 222 sogne i Aalborg Stift, som dækker det meste af Nordjylland, er der opstillet flere end én liste opstillet til valget, så medlemmer af Folkekirken i Østervrå Sogn skal til stemmeurnerne. Af de 1.769 indbyggere i sognet er 1.577 medlem af Folkekirken.

– Det er positivt, at der er så mange, der er interesserede i at stille op til menighedsrådene, at der flere steder er afstemningsvalg, siger Inge Kjær Andersen, der sidder i bestyrelsen for Landsforeningen af Menighedsråd til TV2Nord.

De 11 sogne i Aalborg Stift er de eneste nordjyske sogne, der skal stemme om, hvem der skal have pladserne i menighedsrådene. På landsplan har der været en nedgang i antallet af sogne, der skal til afstemningsvalg, men i Aalborg Stift oplever de denne gang en stigning i forhold til det seneste menighedsrådsvalg i 2012.

For fire år var der kampvalg i ti sogne i Aalborg Stift. Denne gang er der kampvalg i yderligere et, og dermed tegner Aalborg Stift sig for 11 af de 54 afstemningsvalg, der skal afholdes på landsplan, viser en ny opgørelse fra Kirkeministeriet.

Der skal være afstemningsvalg i følgende sogne i Aalborg Stift: Dronninglund Sogn, Asaa Sogn, Østervrå Sogn, Sindal Sogn, Tornby-Vidstrup Sogn, Sankt Catharinæ Sogn, Jetsmark Sogn, Nykøbing Mors Sogn, Vesterkær Sogn, Øster Hornum Sogn, Boddum-Ydby Sogn.

Det er antallet af folkekirkemedlemmer i sognet, der afgør, hvor mange pladser hvert enkelt råd skal have. Det kan variere mellem fem og 15. I alt skal der i år på landsplan vælges 12.764 menighedsrådsmedlemmer. De steder, hvor der ikke er afstemningsvalg, er der kun opstillet en liste med kandidater til menighedsrådet og dermed er der fredsvalg.

Du kan læse meget mere om Menighedsrådsvalget 2016 ved at klikke her.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Folkekirkens medlemmer
i Østervrå Sogn kan stemme'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER