Vi har også krav<br> på meget og synligt politi

Foto: Benny Wæhrens

Vi har også krav
på meget og synligt politi

29. september 2016 - kl. 5:43 - af

Borgmesteren orienterer: Jeg havde onsdag møde med politidirektøren, som er på borgmester rundtur for at orientere om påtænkte ændringer i Nordjyllands Politi.

Politidirektøren påtænker, at tage 40 mand i Nordjylland politikreds væk fra nærstationer og placere dem rundt på lokalstationer – det er større stationer. I Frederikshavn Kommune handler det om Skagen som nærstation.

De påtænker at opsige poltiets lejemål på Falckstationen i Skagen. Jeg påpegede udfordringer ved, at der ikke fast er politi fysisk tilstede i Skagen.

Det handler om afstanden, om at der er een vej til og fra, hvilket betyder at ingen patrulje lige kommer forbi. Jeg påpegede utrygheden for de fastboende og vores turister. Jeg tilbød, at kommunen stiller lokalitet til rådighed – det kunne være på rådhuset i Skagen.

Det blev taget godt imod, men der blev ingen garanti givet for fast tilstedeværelse og faste åbningstider. Døgnbemandingen på station Frederikshavn blev ikke nævnt, og det må konkluderes, den ikke er i spil.

Denne runde handler om nærstationerne i Nordjyllands Politikreds. Nu skal politidirektøren til rigspolitiet og fremlægge sin plan.

Jeg gjorde endnu engang opmærksom på, det handler om tryghed – også i vores del af landet. Samtidig med strukturændringerne og nedlæggelse af nærstationer lægger ledelsen op til forpligtende samarbejde omkring lokale behov.

Et eksempel kan være uge 29 i Skagen. Og ved aktuelle problemer – det kan være narkoindsats, tyveri og lignende – der kommer i bølger.

Der vil politiet være ekstra tilstede. Den dialog indgår vi altid gerne i. Vi ved nemlig noget om kommunen, og det gør lokalpolitiet også.

Det handler om tryghed – også i vores del af landet. Vi har også krav på meget og synligt politi. Det må Politidirektøren gerne gøre rigspolitichefen opmærksom på – ligesom vi kæmper og gør folketingspolitikerne opmærksomme på.

Borgmester Birgit S. Hansen, Socialdemokratiet

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Vi har også krav
på meget og synligt politi'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger