Nyheder fra Sæby<br> Kunst- og Kulturforening

Nyheder fra Sæby
Kunst- og Kulturforening

29. september 2016 - kl. 0:20 - af

Gode oplevelser kan man ikke få for mange af, og det er en af ideerne bag Sæby Kunst- og Kulturforening. Set i lyset af dette er sæsonen 2016/17 kommet godt fra start med to spændende arrangementer.

Allerede i juni gik turen til ”Kunsten” for at opleve, hvordan restaureringsarbejdet har præget den spændende bygning af Alvor Aalto samt Elissa Aalto og Jean- Jacques Baruël. En dygtig rundviser guidede flokken gennem de spændende udstillinger og fortalte undervejs om, hvordan ændringerne af bygningen har givet nye lysindfald og fleksible ruminddelinger til særudstillingerne. Efter en lækker tapas anretning i caféen var der tid til at udforske museet på egen hånd.

”Kunstoplevelser på kanten” var oplægget for en meget vellykket bustur i september, hvor en veloplagt busfuld kunstinteresserede medlemmer blev bragt til Bovbjerg for at opleve Jens Søndergaards eget museum i det sommerhus, han købte og indrettede til atelier.

Bovbjerg Fyr var næste punkt på programmet, og i sig selv er dette et usædvanligt sted, for det drives af omkring 130 frivillige personer samt et par fastansatte, som står for driften, bl.a. Cafeen, hvor frokosten blev indtaget.

Den barske natur i det vestjyske er fascinerende at iagttage fra en bus, og gennem dette maleriske landskab nåede vi frem til Lemvig, Museet for Religiøs Kunst, hvor en guidet rundvisning bragte os ind i et forunderligt og fantastisk univers af glaskunst produceret på Per Hebsgaards værksted i samarbejde med kendte danske kunstnere.

Foreningens næste arrangement om den mexicanske kunstner, Frida Kahlo, foregår i ”Retfærdigheden” tirsdag 4.10. kl. 19.30. Kunstneren, Anne Marie Johansen vil fortælle om denne markante kvinde, som er blevet en feministisk kultskikkelse i det 20. århundredes sidste årtier og stadig er aktuel.

 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Nyheder fra Sæby
Kunst- og Kulturforening'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER