Ny aftale skal skabe vækst i turismen

Ny aftale skal skabe vækst i turismen

29. september 2016 - kl. 13:37 - af

Frederikshavn Kommune, Turisthus Nord og UCN går sammen i et nyt partnerskab, der skal styrke og udvikle turistbranchen i området. Parterne forventer at iværksætte konkrete nye aktiviteter.

Frederikshavn Kommune er Danmarks sjette største turistkommune målt på omsætning. Men potentialet er endnu større, og derfor er Frederikshavn Kommune, Turisthus Nord og UCN nu klar til at forene kompetencerne med et mål om at skabe flere initiativer og oplevelser som turisterne efterspørger.

”Turismen spiller en væsentlig rolle for væksten og beskæftigelsen i Frederikshavn Kommune. Derfor er det vigtigt at styrke samarbejdet, så vi udnytter det potentiale vi har fx med vores unikke natur og kystlinje til at tiltrække endnu flere tilfredse turister, der kommer og skaber mere omsætning i turisterhvervet. Arbejdspladser og økonomi, der er til gavn for hele kommunen, ”siger Birgit S. Hansen, borgmester, Frederikshavn Kommune.

Ambitionen er at skabe et samarbejde om udvikling af området som destination og i tilknyttede virksomheder. Det skal ske gennem konkrete aktiviteter med afsæt i erhvervets ønsker og behov. På den måde kan der skabes ny viden og nye idéer, som styrker området. Samtidig sikrer samarbejdet, at uddannelserne fortsat matcher branchens behov.

”Denne her aftale er særlig, fordi vores erhverv kan få den nyeste teoretiske viden og markedsindsigt gennem UCN’s studerende. Det gælder i alle vores attraktioner, fra den lille glaspuster til de mange store hoteller i området. Vi satser naturligvis også på, at de unge kommer igen efter endt uddannelse. Vi har brug for iværksættere og professionelle ildsjæle for at videreudvikle vores område til fremtidens efterspørgsel. Her er det strategiske samarbejde helt afgørende,” siger René Zeeberg, direktør, Turisthus Nord.

Udviklingsarbejdet skal ske i tæt samarbejde med studerende fra UCN’s Oplevelser og Sport-uddannelser, bl.a. via flere praktikpladser i kommunens turismeerhverv. Derudover vil undervisere fra UCN sammen med Turisthus Nord og Frederikshavn Kommune deltage i de fælles projekter.

”Hvis vi skal indfri vækstpotentialet i den nordjyske turismesektor, skal vi hele tiden styrke kompetenceniveauet og sikre den nødvendige arbejdskraft. Det kan vi kun lykkes med ved at arbejde sammen på tværs af uddannelsesinstitutioner, organisationer og kommuner. Samtidig kommer vores studerende og undervisere med friske øjne og en masse viden om oplevelse- og turismeområdet, som kan gøre en forskel for turismeerhvervet,” siger Lene Augusta Jørgensen, rektor, UCN.

FAKTA: Aftalen bliver underskrevet 29.september 2016. Aftalen tager afsæt i Frederikshavns Kommunes vækstspor ”Oplevelse og turisme”, Turisthus Nords ”2020 Strategi” og UCN’s strategiske indsats ”værdiskabelse sammen med omverdenen.” Partnerskabsaftalen gælder i to år.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ny aftale skal skabe vækst i turismen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER