Håber på 500 job til højt-<br>uddannede i Nordjylland

Håber på 500 job til højt-
uddannede i Nordjylland

29. september 2016 - kl. 16:27 - af

25 millioner kroner plus en indsats på tre år er lig med 500 nye job til højtuddannedei Nordjylland.

Så let kan regnestykket for det storstilede projekt, foreningen Business Region North Denmark (BRN) – et samarbejde mellem Nordjyllands 11 kommuner og regionen – nu sætter i gang.

Og gevinsten, hvis det lykkes, er til at tage at føle på. Der er tale om en af de største satsninger nogensinde på at øge antallet af højtuddannede medarbejdere i de nordjyske virksomheder, fortæller TV2Nord.

Kommunerne betaler 15 kroner per indbygger i kontingent til foreningen, mens regionen betaler 9 kroner per indbygger.

Projektet hedder “Vækst Via Viden”, og det navn er ikke valgt tilfældigt, fortæller formand for BRN, Lene Kjelgaard Jensen, der er borgmester i Thisted Kommune. Undersøgelser viser nemlig, at det skaber øget indtjening og trækker flere job med sig, hvis man ansætter en højtuddannet.

– Det er ikke tanken, at virksomhederne selv skal kunne finde rundt i alt det, men at de møder en kompetent og koordineret indsats fra vores side. De kender jo bedst deres egen virksomhed. Hvis de forklarer os deres planer og behov, så er vi klar til at strikke den rigtige løsning sammen, forklarer Lene Kjelgaard Jensen, til TV2Nord.

Ud over en målrettet hjælp til virksomhederne vil 2500 ledige og studerende blive klædt på til job i de små og mellemstore virksomheder. Denne opgave løses af Jobcenter Aalborg, Aalborg Universitet og UCN i et tæt samarbejde.

Formanden glæder sig over, at programmet er udtryk for, at hele Nordjylland står sammen om at udvikle erhvervslivet i regionen. Det ses ikke mindst i finansieringen, hvor der både indgår EU-socialfondsmidler og regionale udviklingsmidler fra Vækstforum samt penge fra Aalborg Kommunes STAY-program og Business Region North Denmarks egne midler.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Håber på 500 job til højt-
uddannede i Nordjylland'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER