Teaterdag for børn på Skovlyst<br> i Sæby søndag den 9. oktober

Teaterdag for børn på Skovlyst
i Sæby søndag den 9. oktober

27. september 2016 - kl. 8:01 - af

Sæsonen er i gang og Sæby Scenen vil i efteråret igen være på banen med Halloween-fest for børn (0.-7. klasse) og i december traditionen tro med juletræsfest.

Nyt i år bliver en Teaterdag for børn. Teaterdagen er for børn i alderen 0.-4. klasse. Alle børn i denne aldersgruppe er velkomne søndag d. 9. oktober (kl. 10-15). Det er gratis, og man behøver ikke være medlem af Sæby Scenen.

Tilbuddet er til en sjov teaterdag, som afsluttes med opførelse af et lille teaterstykke for forældre og søskende. Børnene vil komme til at lave sjove teaterlege og der igennem lave en lille forestilling, der vil blive fundet og prøvet kostumer, og der skal for nogen nok også lige sminkes lidt for at være helt klar til optræden. Børnene møder kl. 10.00 og afslutter med forestilling kl. 14.30. Det hele foregår på Skovlyst, Kildevej 51 i Sæby.

Aktiviteten er et led i nye tiltag, som Sæby Scenen kommer op med. Sidste år fik man stor succes med en Halloweenfest for børn. Det er planen at udvikle på aktiviteter – både for medlemmer og også aktiviteter, som inviterer andre ind. Der håbes på god tilslutning til dette tiltag. På Scenens hjemmeside www.saebyscenen.dk er opslag om tilbuddet og oplysninger om tilmelding.

Sæby Scenen har lige startet op med de tre teatergrupper – børne-, junior- og ungdomshold. Sidste år øvede Børne- og Juniorhold samlet, men i år har man igen valgt at dele gruppen. Dvs. at børn i alderen 0.-4. klasser øver for sig og har nye instruktører på banen.

Det er Anne Krüger Snebang fra Strandby, som har kastet sig ud i lederrollen sammen med Aleks Nielsen. Begge er unge, der har flere års tilknytning til ungdomsholdet i Sæby Scenen. Alle børn fra sidste års teaterhold er i alderen, der passer til Juniorholdet, så det er nye skuespillere der samles til Børneholdet. Det er spændende.

Det forventes, at børnene på den anden side af efterårsferien som det første skal i gang med at øve på julespil, der skal opføres ved Scenens juletræsfest. Der er dog forhåbning om, at lidt flere børn i den alder dukker op og har lyst til at spille teater sammen. Det er der brug for, så der kan komme lidt mere volumen på juleforestillingen.

Juniorholdet ledes igen i år af Jacob Thomsen og Mette Panhardt Christensen, der efterhånden har lavet en del spændende teater- og filmopgaver i Sæby Scenen. Her arbejder man til en start med mange forskellige udtryksformer indenfor teater. Tema-opdelt så de unge skuespillere får prøvet flere ting af, inden man går i gang med at øve på et teaterstykke til opførelse i foråret.

Endelig er samlet et ungdomshold, der i øjeblikket tester på hvilke muligheder, man har med sang, musik og skuespil. Holdet vil hurtigt i gang med at øve på et første teaterstykke, der forventes opført inden vinterferien.  Her er det igen Margaretha Cedergren, der med Aleks Nielsen som makker står for instruktionen.

Der udvikles endvidere på aktiviteter hen over julemåneden, som børn og unge på tværs af alder vil få mulighed for at deltage i.

I Børne-/ungeledergruppen har man målet om, at det skal være sjovt at være med i foreningen, og der må gerne være flere mindre aktiviteter man kan supplere hovedaktiviteterne med. Det gøres i efteråret med Teaterdag, Halloween og juleaktiviteter.

Alle tre hold er et sted i processen, hvor der stadig kan nå at komme flere med, så går der nogen med en drøm om at prøve skuespilleriet af, så kan det stadig nås. Læs mere på www.saebyscenen.dk. For alle aldersgrupper vil der endvidere hen over julemåneden blive aktiviteter på tværs alder.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Teaterdag for børn på Skovlyst
i Sæby søndag den 9. oktober'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER