Matas sponserede grønt til Voerså Børnehus

Matas sponserede grønt til Voerså Børnehus

27. september 2016 - kl. 8:20 - af

Det er Matas Miljøfond, der står bag sponsoratet på kr. 5.560 – til Voerså Børnehus. Pengene blev brugt til træer og buske. På en frivillig arbejdsdag arrangeret af forældrerådet, der fandt sted fredag 2. september, for forældre, børn og søskende, blev der plantet i området på børnehusets legeplads på Ny Skovgårdsvej i Voerså.

Grøn legeplads
– Voerså Børnehus havde søgt Matas Miljøfond om økonomisk støtte til at gøre legepladsen ved børnehuset grønnere. Det betyder, at de i alt 49 børn nu har fået en dagligdag præget af større glæde ved at være ude i et hyggeligt og indbydende miljø, der appellerer til bevægelse og smag på naturen. Børnene vil også samtidig få mere ro til fordybelse uden forstyrrelser, fra de mere vilde aktiviteter på pladsen, der også betyder flere muligheder for sanselig og kropslig udfoldelse. På længere sigt giver det børnene mulighed for at lege i buskene, klatre i træerne samt plukke og spise bær af buskene, fortæller børnehusets daglige leder Mette Krarup.

Besøg fra Matas
Midt formiddag onsdag 21. september var det tid for indvielsen af træer og buske. Her dukkede Carina Albertsen fra Matas i Sæby op på legepladsen slæbende på et stort bundt poser.

Som velkomst til Carina Albertsen fra børnene, sang de børnesangen ”Mariehønen evigglad” for hende.

Til alle børnene var der en pose, der indeholdt flag, en brochure om hvordan man genanvender tom emballage, en brochure om planter og træer samt selve posen, som var anvendelig til indkøbspose, for den kunne holde til en masse kilo. Posen var også anvendelig til at indsamle alt i brugte dåser og andre ting, der kunne anvendes til genbrug.

Præmie for en pose genbrug
Når posen var fyldt op med genbrugsmateriale, var børnene velkomne til at aflevere posen hos Matas i Sæby og derved få udleveret en præmie. Hvad præmien var, ville Carina Albertsen dog ikke rykke ud med, for det skulle være en overraskelse.

Til en sådan grøn indvielse hørte også lidt godt til ganen, og børnehuset var sponsor for en hvid sodavandsis til alle børnene, der nød det milde efterår på deres nu grønnere legeplads.

Tekst og fotos Cille Strøm

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Matas sponserede grønt til Voerså Børnehus' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER