Jagthunde dyster om VM<br> medaljer i Nordjylland

Jagthunde dyster om VM
medaljer i Nordjylland

26. september 2016 - kl. 11:31 - af

Til oktober mødes verdens bedste jagthunde i Nordjylland til VM for stående jagthunde. Flere lokale landmænd har lagt jord til arrangementet, som Dansk Kennel Klub er ansvarlig for.

Den 21. – 22. oktober inviterer Dansk Kennel Klub til VM for stående jagthunde. Et mesterskab, som kræver meget – og ikke mindst egnet plads, som hundene kan blive udfordret på. Derfor faldt valget på Nordjylland, hvor flere landmænd lægger jord til.

Det er en stor ære, men også en enorm opgave, at få lov til at holde et VM på dansk jord. Nordjylland blev valgt som prøveterræn, fordi en lokal erfaren stab af hundefolk tidligere har arrangeret prøver af høj kvalitet. En kvalitet, som hænger tæt sammen med velvilje og medvirken fra landsdelens landmænd, siger Erik Petersen, der er medlem af Dansk Kennel Klubs bestyrelse og formand for klubbens udvalg for stående jagthunde.

Nødvendig naturpleje
Det er enorme terræner, der skal bruges, når så mange stortgående hunde skal afprøves over flere dage. Og det skal vel at mærke være terræner, som rummer et passende antal fasaner eller agerhøns. Alle deltagerne forventer, at deres hunde får en eller flere chancer for at finde fuglevildt, og de håber naturligvis også, at deres hunde formår at udnytte disse chancer til det, der i jagthundesproget hedder en korrekt fugletagning: Stand, korrekt rejsning, ro i opflugt og skud og sikker apportering.

Lokale hundefolk og landmænd har i årevis gjort en stor indsats ved at pleje og passe mange terræner. De har anlagt naturstriber og plantet remisser og hegn. De har fodret i lange perioder af året, og de har måske på vildtfattige arealer suppleret bestanden med udsætning af fasaner og agerhøns. Ligeledes har de sørget for at regulere bestanden af ræve, krager og skader til et rimeligt niveau.

Det er rigtigt flot, at Dansk Kennel Klub har fået verdensmesterskabet til Nordjylland, og der er ingen tvivl om, at der nok skal være muligheder for at finde fuglevildt. Samarbejdet mellem landmænd og jægere er med til, at der hele tiden er fokus på god naturpleje, siger formand for LandboNord, Niels Vestergaard Salling.

Dansk Kennel Klub står bag
Verdensmesterskaberne har hovedkvarter på Dronninglund Hotel og afvikles i dagene 21. – 24. oktober. Det er FCI, den overordnede internationale organisation, der afholder verdensmesterskaberne, men mesterskaberne afholdes i skiftende værtslande.

I Danmark er det Dansk Kennel Klub (DKK), der står bag det omfattende arrangement. I praksis betyder det, at en stor stab af frivillige ildsjæle, sammen med ansatte fra DKKs kontor, gør et kæmpearbejde for at sikre, at Verdensmesterskabet 2016 på alle måder bliver et flot og mindeværdigt arrangement.

Det er muligt at læse nærmere om de discipliner, som deltagerne konkurrerer i ved at klikke her.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Jagthunde dyster om VM
medaljer i Nordjylland'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger