Bevar Skovlyst mangler nu<br> blot 20.000 før målet

Bevar Skovlyst mangler nu
blot 20.000 før målet

26. september 2016 - kl. 12:34 - af

Indsamlingsgruppen bag ”Bevar Skovlyst” går nu ind i slutspurten for at samle de sidste 20.000 kroner ind til første del på vejen til at Bevare og forny Skovlyst.

På to og en halv måned er det lykkedes at få samlet 160.000 kroner af de 180.000 kroner, der var målet i første omgang.

Pengene skal dække udgifter til udarbejdelse af det projektmateriale, der skal bruges til ansøgning om de 8-9 mill, der er brug for til renovering af Skovlyst og til forbedring af udenomsarealerne.

Den positive opbakning og interesse for indsamlingen og bevarelse af Skovlyst har givet troen på, at målet nok skal nås. Derfor har der allerede nu været afholdt et formøde med ingeniør og arkitekt, så næste trin snarest kan skydes i gang.

I den proces skal der redegøres for mange forhold omkring bygningen, ejerforhold og en kommende drift. For at komme i betragtninger for midler til renovering skal der være en realistisk plan, der kan vise, at stedet har en berettigelse.

Der er lagt et kæmpe arbejde fra indsamlergruppen i at samle penge ind. Indsatsen har budt på rigtig mange positive og sjove oplevelser. Der har været en fantastisk opbakning fra for eksempel mange privatpersoner – både Sæbynitter, tidligere sæbynitter og gæster i vores by.

Det er unge som gamle, der har støttet. De første cirka 45.000 kroner kommer fra 200-300 private, der har støttet i indsamlingsbøsser og mange på MobilePay og Swipp. Det er beløb fra 25 kroner til 2.000 kroner fra private.

Det er mange, der har haft oplevelser på Skovlyst. Især nogen der har gået til bal i skoven. Det har budt på mange levende historier fra de lykkelige om mødet med sin kommende ægtefælle til de mere voldsomme om slåskampe og nogen, der i den anledning havnede i åen.

Flere fortæller om skoleudflugter (fra store dele af Vendsyssel) der gik til Skovlyst og aktiviteterne, der på det tidspunkt var omkring huset – karrusel, både i åen og åben for kaffe og kage.

De private bidrag og historier kommer også fra unge, der har brugt meget tid gennem en årrække med teater på Skovlyst, og så er der bare en masse mennesker, der synes det sted skal bevares og altid være oppe i den skov. Stor opbakning til at skabe et aktivt kultursted i skoven.

Bidragene kommer fra Jylland, Fyn og Sjælland og endda nogle stykker fra udlandet også.

Foreninger/klubber som Sæby Bevaringsforening, Lions Club, Inner Wheel, Aktive Kvinder med flere har valgt at støtte indsamlingen og derved give deres opbakning. Musikkorps Sæby valgte at donere overskud fra kaffesalget ved sidste flagnedspilning.

Det er bidrag, der også er med til, at stedet kommer på dagsordenen og der opstår dialog om eventuelt fremtidige muligheder og samarbejder. Det er utroligt givende og vigtigt.

En del af indsamlergruppen har gjort et stort aktivt arbejde med at tage direkte kontakt til virksomheder, forretningsdrivende og pengeinstitutter. Indtil nu er lavet aftale om 60 donationer fra den kant på imellem 500 og 5.000 kroner. Det er virkelig positivt.

Der har været meget logistik omkring at komme i kontakt med så mange som muligt og undgå at komme flere til samme sted. Vi har sågar mødt virksomheder, der var ved at tro, at vi havde overset dem. Det er så fint at støde på. Det er altså mange beløb af forskellig størrelse. Fra virksomheds side er der endvidere tilsagn på 30.000 kroner fra en virksomhed, der ønsker at være anonym.

Endelig er der budt ind med fine tilbud om både levering af mad og musik til et par arrangementer, der kan indbringe beløb, der gør det realistisk at gennemføre perioden hen mod igangsætning af renovering. Det er tilbud, vi er meget taknemmelige for. Arrangementer afviklet, når det passer ind i det øvrige program på Skovlyst.

Tilbuddene er vi også meget taknemmelige for. En fysisk donation er endvidere en facadedør, når bygningen skal renoveres.

Vi har tilsagn om bidrag til senere betaling og en stor del allerede indbetalte beløb. Passende fordeling, så arbejdet med projektmateriale forventes at kunne igangsættes snarest.

MEN der mangler altså stadig det sidste – de 20.000 kroner. Dem håber vi at lykkes med at få ind ved opfølgning hos de kontakter, vi stadig har på listen og håber selvfølgelig også, at nogen har ventet for at se det hele an og nu har lyst til at bidrage.

Det er vigtigt for indsamlingsgruppen og andre omkring processen ”Bevar og forny Skovlyst”, at der har vist sig så stor opbakning, som tilfældet har været.

Der har været stor nysgerrighed omkring processen, og det har selvfølgelig været nødvendigt at tydeliggøre hvilke etaper, der er for at nå i mål med en renovering af bygningen og udvikling til et aktivt kultursted omkring Skovlyst.

Det har ikke altid været enkelt at fortælle om sammenhænge, og vi forstår godt, hvis ikke alle kan følge processen. For flere har der undervejs været behov for, at de kunne se, at der var udvikling med indbetalinger, så det kunne vise en sandsynlighed for at det skulle lykkes at nå målet. Andre har hellere villet bidrage med penge til mursten – altså til renovering.

Det er fair nok, at man kan ønske at bidrage der, hvor man selv tror på det. Vi har hele vejen troet på, at det var muligt at nå målet, men det er godt, at vi nu er så tæt på. Undervejs er folk lovet, at de ville få pengene tilbage, hvis vi ikke lykkedes med at nå målet og er vi så heldige, at der kommer flere penge i kassen, vil de være øremærket til renoveringen.

Det er overvejende positive og interesserede tilkendegivelser, vi har mødt. Der har da også været mere kritiske kommentarer og snakke, men vi samler positivt på dem, lytter til folks råd og måske undren.

Der er ting, vi kan lære af, ting vi har kunnet redegøre bedre for og så videre. I de fleste tilfælde handler det jo om, at nogen har gjort sig tanker om, hvordan tingene kan komme til at lykkes på den bedste måde.

Forud for indsamlingen er gået en række møder med borgmester Birgit Hansen og direktør John Christensen, Frederikshavn kommune, som blandt andet har været behjælpelige med at finde og lave aftaler med en køber til grunden, som Skovlyst ligger på. En nødvendighed for at få en konstruktion, der kan gøre det muligt at få støtte fra fonde til renoveringen.

En frist fra sælger og køber af grunden på at skaffe midler til renovering er lykkedes forlænget, så der nu er givet tid ind i 2017. Det tager det værste tidspres i forhold til at lykkes med næste del af processen – udarbejdelse af ansøgningsmateriale og fondsansøgning.

Hvis man vil bidrage til at skaffe de sidste penge MobilePay og Swipp 2135 5502 eller på Reg. 9012 konto 1200 003930

Følg med i indsamlingen på Bevar Skovlyst på Facebook og på Sæby Scenens hjemmeside .

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Bevar Skovlyst mangler nu
blot 20.000 før målet'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER