Stidsholdt er bare sagen – den rykker os meget

Stidsholdt er bare sagen – den rykker os meget

25. september 2016 - kl. 0:40 - af

Stidsholt Nordjyllands Idrætsefterskole ved Sæby er et rigtigt godt sted at være, og hvorfor vil eleverne gerne fortælle om, når skolen åbner dørene i forbindelse med Efterskolernes Dag søndag den 25. september fra klokken 13-17.

Alle er velkommen til at kigge forbi, hvis man er interesseret i at få mere at vide om skolen eller bare er nysgerrig på denne spændende efterskole, der samler elever fra primært det nordjyske, men i dette skoleår også fra blandt andet Bornholm og Sjælland.

Vi mødtes med fire elever og forstander Brian Andersson for at høre lidt mere om Stidsholt Nordjyllands Idrætsefterskole.

Ahmad Orabi fra Skagen, Kathrine Yder fra Hjørring, Maria Madsen fra Hirtshals og Mathias Kjølholm Jensen fra Sindal havde hørt om efterskolen fra andre elever, og det var idræt, rejserne og det gode sammenhold på skolen et stykke uden for byzonen, der lokkede dem til Sæby-området.

– Da vi ikke er placeret i nogen by, er der ingen, der bare lige smutter ind i byen i tide og utide, så vi er meget sammen her på skolen. Det er en god ting, og skolen og hele området er jo så stort, at man altid kan finde et sted, hvis man har brug for at være lidt alene, siger Mathias.

Alle fire unge er på håndboldlinjen og søgte efter en skole med stort fokus på netop deres interesser.

– Vi blev også meget tiltrukket af de gode undervisere, der er på Stidsholt i de forskellige idrætsgrene. Vi har for eksempel Helle til håndbold, og hun er bare god, fortæller Kathrine og Maria.

Helle Dam Dyhr er tidligere anfører pådet danske Y- landshold.

-Vi er utrolig glade for at have gode lærerkræfter og personale hele vejen rundt, og vi ved jo godt, at det trækker meget, at vi kan præsentere nogle store navne på linjerne, som for eksempel den tidligere professionelle fodboldspiller Lennart Bak.

Ahmad er den ældste af de fire elever, han er 17, de tre andre 15 år, og han fortæller om et meget positivt møde med Stidsholt, kammeraterne og den danske kultur.

-Jeg har været i Danmark i otte måneder og har spillet håndbold i Skagen Håndbold Klub, inden jeg kom til Stidholt. Her har vi det godt sammen, og jeg lærer rigtig meget også om det danske samfund og sproget, siger syriske Ahmad på glimrende dansk.

Alle fire er enige om, at de allerede efter kun godt en måneds tid føler, at opholdet på Stidsholt rykker dem meget både på sportsbanen og socialt.

– Vi gør meget ud af at ryste eleverne sammen fra første fløjt. Skolen har for eksempel sin egen idrætsforening, Stidsholt IF, som har hold i flere turneringer. Vi indledte skoleåret med et godt ophold i Rønbjerg, hvor der virkelig blev bygget hold. Vi har også skiture og lignende, og det giver os alle rigtig meget, siger forstander Brian Andersson.

Stidsholt har flotte faciliteter inde og ude og renoverer og udvikler hele tiden.

Skolen tilbyder følgende linjer:
Fodbold – Håndbold – Svømning – Fitness – Badminton – E-sport med spiludvikling.

Svømmeundervisningen foregår i Sæby Svømmebad, og Stidsholt har sin egen bus både til undervisning, rejser og når eleverne køres til og fra bus eller tog.

På Stidsholts nye linje ”E-sport m spiludvikling” lærer eleverne at programmere spil. De kommer igennem grundlæggende programmeringsprincipper, og bliver ret hurtigt i stand til at udvikle små simple spil.

I løbet af skoleåret arbejdes der hen imod, at eleverne udvikler for eksempel multiplayerspil i mere avancerede programmeringssprog.

Alle vil blive introduceret for uddannelsesmuligheder indenfor den IT-verden, de jo elsker at være i. Eleverne vil i det omfang, det er muligt møde folk indenfor branchen, og således måske allerede nu skabe værdifulde kontakter. Læs mere om det nye linjefag ved at klikke her.

Endnu mere om Stidsholt Nordjyllands Idrætsefterskole.
-Et efterskoleophold på Stidsholt er en dannelsesrejse, hvor unge mennesker i fællesskab med andre udvikler sig og får styrket sine personlige kompetencer, så man står bedre rustet til ungdomsuddannelserne og til livet. Træning, boglige kundskaber og sociale færdigheder udvikles i et smukt samspil på Stidsholt.

-På efterskolernes dag kan man møde vores kompetente medarbejdere og de altid positive og topmotiverede elever, der gerne fortæller mere om livet på Stidsholt.

-Nu kan eleverne også vælge mellem en række nye spændende valgfag (10. klasse): Spansk – Markedsføring og afsætning – Psykologi.

-Dertil kommer som noget helt nyt – et tilbud om en tur til La Santa Sport på Lanzarote.

Der er åbent hus på efterskoler i hele landet på Efterskolernes Dag, søndag 25. september kl. 13-17. Læs mere om efterskoler ved at klikke her.

Efterskolen er en unik dansk skoleform, hvor unge mellem 14 og 18 år kan tage et eller flere af de sidste år af grundskolen. Efterskolerne tager sig af både de unges faglige og personlige udvikling og ruster dem til fremtidige uddannelses- og karrierevalg.

En efterskole er en kostskole, hvor du bor, spiser og går i skole. Der findes cirka 260 efterskoler i Danmark. Skolerne er meget forskellige i værdigrundlag og fagtilbud. Læs mere om efterskolen fra A-Å ved at klikke her

 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Stidsholdt er bare sagen - den rykker os meget' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER