Foredrag om Gestapo<br> med Hans Gregersen

Foredrag om Gestapo
med Hans Gregersen

24. september 2016 - kl. 6:32 - af

Tirsdag den 11. oktober bliver der i Musikhuset i Skolegade i Sæby mulighed for at høre om et dramatisk kapitel af den nordjyske besættelseshistorie.

Det sker, når forfatteren Hans Gregersen i Musikhuset vil fortælle om sin seneste bog “Gestapo i Aalborg”.

Bogen om Gestapo er det sidste af i alt fem store bind om besættelsestiden, som Hans Gregersen har udgivet siden 2009. I samme serie har Gregersen også behandlet Sæby og Frederikshavn i besættelsesårene 1940-45.

Det hemmelige tyske politikorps Gestapo etablerede sig i Aalborg i september 1943, og i resten af besættelsen udgjorde dette barske korps af tyske politifolk og deres danske håndlangere en farlig og uforsonlig modstander for den nordjyske modstandsbevægelse.

Den, der faldt i kløerne på Gestapo, måtte forvente det værste, for under forhørene i det lokale Gestapo-hovedkvarter på Højskolehotellet i centrum af Aalborg blev der anvendt yderst grove og hårdhændede metoder.

I foredraget vil Hans Gregersen fortælle om hovedkvarteret og dets ansatte, som langt fra hørte til Guds bedste børn. De stod bag razziaer, tilfældige nedskydninger og schalburgtage mod udvalgte bygninger. Modstandsbevægelsens svar var likvideringer af stikkere på åben gade. I det hele taget var Aalborg i krigens sidste tid en by plaget af vold og terror.

Da man efter krigen tog fat på det store retsopgør, medførte Gestapo-folkens brutale fremfærd i Nordjylland fem fuldbyrdede dødsdomme og en stribe lange fængselsstraffe.

Hans Gregersen er kendt som en både vidende og levende fortæller, så der venter tilhørerne en spændende aften.

Mødet arrangeres af Saltlandets historiske Forening for Sæby og Omegn og foregår i Musikhuset i Skolegade. Det starter kl. 19 . Efter foredraget serveres kaffe og kage. Det koster 25 kr for medlemmer og 50 kr. for andre – billetter kan kun købes ved indgangen.

2 kommentarer til “Foredrag om Gestapo
med Hans Gregersen” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

2 kommentarer til “Foredrag om Gestapo
med Hans Gregersen”

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Foredrag om Gestapo
med Hans Gregersen'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger