Minister-ros til FOF Vendsyssel<br> for flot integrationsprojekt

Minister-ros til FOF Vendsyssel
for flot integrationsprojekt

23. september 2016 - kl. 20:52 - af

Landets minister på kulturområdet, Bertel Haarder, roste FOF Vendsyssel’s integrationsprojekt, da Årets Integrationspris fredag blev tildelt den populære aftenskole dækkende de tre nordligste kommuner og med hovedkvarter i Hjørring.

For tredje gang har de samlede aften- og fritidsskolesamfund i Danmark uddelt priser, som påskønner og belønner den indsats for folkeoplysningen, som sker rundt om i landet. Det skete ved en stor sammenkomst i Restaurant Herman i Tivoli Friheden i Aarhus. I alt var der indstillet 430 skoler eller personer, og i alt 30 var nomineret til de 10 priser, som blev uddelt.

FOF Vendsyssel blev hædret med Årets Integrationspris i tæt opløb med KulturMix og AOF Silkeborg.

I begrundelsen for hæderen hedder det blandt andet: ”Den lokale aftenskole er også folkeoplysning for flygtninge. Demokratiforståelse og det menneskelige møde har været omdrejningspunkter i et integrationsprojekt, som FOF Vendsyssel med stort held har gennemført. Flygtninge og asylansøgere – uden CPR-nummer – har kunnet afprøve aftenskolen.

Der er udbudt kurser i grafiske tryktekniker, mad for mænd, basic computer & IT samt dansk sprog og kultur. Skoleleder Kirsten Højrup har med en yderst ihærdig indsats etableret et fremsynet projekt, hvor der er nytænkning i integrationen i forhold til ”at besøge demokratiet” og med frihed til i det danske samfund til tanke og til at lære.”

Projektet har i første halvdel af 2016 kørt som et samarbejde med Jammerbugt og Hjørring kommuner, Vrå Højskole, Asylcenter Gunderuplund samt Venligboerne og det lokale integrationsråd. Det har været gratis at deltage, og Dansk Folkeoplysnings Samråd har støttet økonomisk.

I sin takketale anførte Kirsten Højrup, at FOF Vendsyssel har vundet prisen ved at insistere på, at folkeoplysning er for alle – også for dem, som nu er gæster, og som måske bliver nye borgere. Alle har ret til at lære for livet og at opleve demokrati. Netop i mødet med det enkelte menneske er nysgerrighed og tillid grundlæggende. I integration kommer vi langt med at gøre ”det vi plejer” med et lille twist.

Bertel Haarder overværede denne del af prisoverrækkelsen og hæftede sig i sin festtale flere gange ved det forbilledlige i det projekt, som FOF Vendsyssel har afprøvet. Han gav projektet megen rosende omtale og betegnede det som ”en kultur, hvor man gøre mere, end man behøver”.

Aftenskolernes Pris har til formål at styrke udviklingen af den folkeoplysende voksenundervisning. Prisen er udviklet som et samarbejde mellem FO-Aarhus, AOF, Dansk Oplysnings Forbund (DOF), Folkeligt Oplysnings Forbund (FOF), LOF, Fora samt Landsforeningen Fritid & Samfund. Målet er at anerkende de kommuner og aftenskoler, der gennem konkrete aktiviteter er med til at forbedre og forny de folkeoplysende tilbud på lokalt plan. Aftenskolernes Pris ønsker at være med til at sætte fokus på og udbrede kendskabet til aftenskolen som nyskabende, aktuel, engageret og aktiv i samfundslivet og samfundsdebatten, hvor den evner at favne alle befolkningsgrupper og alle sider af menneskelivet.

FOF Vendsyssel var ved prisoverrækkelsen repræsenteret af skoleleder Kirsten Højrup, underviserne Souha Raad og Jan Rønø, beboer på asylcenter og projektdeltager Hussain Algebury, byrådsmedlem Michael Vajhøj samt bestyrelsesmedlemmerne Kay Werner og Per Rye. Integrationsprisen blev overrakt af Tarek Al Salti, der forinden på engelsk gav en utrolig medlevende og tankevækkende beskrivelse af hans og familiens flugt fra Syrien, inden han endte i Danmark.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Minister-ros til FOF Vendsyssel
for flot integrationsprojekt'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER