FOF Vendsyssel vinder<br> Årets Integrationspris

FOF Vendsyssel vinder
Årets Integrationspris

23. september 2016 - kl. 13:33 - af

FOF Vendsyssel – din aftenskole – vandt fredag i Tivoli Friheden i Århus den fornemmeÅrets Integrationspris i forbindelse med eventen Aftenskolernes Pris.

Skoleleder Kirsten E. Høyrup fra Hjørring modtog pris på alle vegne.

Den lokale byrådspolitiker Michael Vajhøj var med til at lave det projekt, som FOF nu hædres for.

Han fortæller fra Århus:

-Sammen med min gode ven og kollega Peter Duetoft samt ikke mindst de mange dygtige mennesker i FOF Vendsyssel lavede vi i foråret et Integrationsprojekt omkring det danske demokrati og samfundsforståelse.

Det projekt har lige vundet Årets Integrationspris til Aftenskolernes Pris, og Bertel Haarder kom efterfølgende over og roste projekter. Så må man godt være lidt stolt.

HjørringAvis.dk ønsker alle i projektet stort tillykke.

FOF Vendsyssel – din aftenskole – var atter nomineret, da der 23. september blev ud af Aftenskolens Pris i kategorien Integrationsprisen. Det foregik ved en fest i Kulturhuset Hermans i Tivoli Friheden i Århus.

FOF Vendsyssel har tidligere været i det fornemme selskab, og i årets indstilling til Integrationsprisen kan man læse følgende:

Den lokale aftenskole er også folkeoplysning for flygtninge. FOF Vendsyssel har startet et projekt med støtte fra DFS’ pulje til lokal udvikling, så man kan afprøve aftenskole for gæster – det vil sige personer uden dansk CPR.nr,, for eksempel flygtninge og asylansøgere.

Skoleleder Kirsten E. Højrup har undersøgt og med en yderst ihærdig indsats etableret et fremsynet projekt, hvor der er nytænkning i integrationen – ikke mindst i lokalsamfundet. Der søges åbnet vinkler, hvor “vi kan besøge demokratiet”, og hvor der i det danske samfund er frihed til tanke og til at lære.

Demokratiforståelse og det menneskelige møde har været omdrejningspunkter. Fokus har været på aktiviteter for, om og med flygtninge til opnåelse af mulighed for at lære og udvikle sig. Flygtningene inddrages og hjælpes med at blive en del af civilsamfundet, hvor de gives de bedst mulige kompetencer som nye borgere. Der er udbudt Grafiske trykteknikker, Mad for mænd – basic, Computer & IT samt Dansk sprog og kultur.

FOF Vendsyssel ser sine mange internationale undervisere som mulige modeller for at se tilflyttere som stærke ressourcer for lokalsamfundet. Projektet har i første halvdel af 2016 kørt som et samarbejde med Jammerbugt og Hjørring kommuner, Vrå Højskole, Asylcenter Gunderuplund samt ‘Venligboerne’ og det lokale integrationsråd. Det har været gratis at deltage.

De nominerede til Integrationsprisen 2016
KulturMix (DOF)
AOF Silkeborg
FOF-Vendsyssel

FOF-Vendsyssel – din aftenskole – er skolen med fantastisk energi har udviklet sig til en stor og betydningsfuld dag- og aftenskole med en særdeles bredspektret palet af muligheder for som kursist at engagere sig i næsten alt indenfor hjerne, krop og kreativt.

Der er etableret flere seniorhøjskoler med så stor succes, at der er lange ventelister. Skolen har mange kulturoplevelser; udbuddet er internationalt præget og vidtfavnende fra dansk for ordblinde, IT, foto og musik til internationale undervisere i sprog og madlavning, svømning for kræftopererede, foredrag og sågar ”Taffel på Sæbygaard” i samarbejde med Vendsyssel Symfoniorkester.

FOF-Vendsyssel driver aftenskole i kommunerne Hjørring, Frederikshavn, Brønderslev samt Jammerbugt. Skoleleder er Kirsten E. Højrup, og hovedkontoret findes i Hjørring.

Aftenskolernes Pris har til formål at styrke udviklingen af den folkeoplysende voksenundervisning. Prisen er udviklet som et samarbejde mellem FO-Aarhus, AOF, Dansk Oplysnings Forbund (DOF),Folkeligt Oplysnings Forbund (FOF), LOF, Fora samt Landsforeningen Fritid & Samfund.

Målet er at anerkende de kommuner og aftenskoler, der gennem konkrete aktiviteter er med til at forbedre og forny de folkeoplysende tilbud på lokalt plan.

Aftenskolernes Pris ønsker at være med til at sætte fokus på og udbrede kendskabet til aftenskolen som nyskabende, aktuel, engageret og aktiv i samfundslivet og samfundsdebatten, hvor den evner at favne alle befolkningsgrupper og alle sider af menneskelivet.

Siden aftenskolen blev etableret for 200 år siden i forbindelse med vedtagelse af Almueskoleloven, har den folkeoplysende voksenundervisning været et centralt omdrejningspunkt i danskernes kompetenceudvikling. Aftenskolen har været – og er stadig – det vigtigste undervisningstilbud udenfor det formelle uddannelsessystem.

For mange voksne er det også det eneste tilbud, der findes i lokalsamfundet, og aftenskolerne har vist en enestående evne til hurtigt at kunne tilpasse sig nye undervisningsbehov.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'FOF Vendsyssel vinder
Årets Integrationspris'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER