Solide Venstre aftryk på<br> budgettet i Frederikshavn

Solide Venstre aftryk på
budgettet i Frederikshavn

22. september 2016 - kl. 22:22 - af

Venstre i Frederikshavn Kommune er glade for budget 2017 og har sendt denne meddelelse:

Venstre har sagt ja til at være med i budget 2017 i Frederikshavn Kommune, fordi en række af Venstres forslag er med i det samlede forlig.

Venstre har foreslået og fået følgende punkter med:
En landsbypakke, som styrker landsbyerne i vores kommune.
Midlerne til at støtte aktiviteter fra distriktsudvalget gives frie rammer, således de alle kan komme ud og arbejde. Tidligere har de været bundet til LAG-midler
Kampagne for at tiltrække tilflyttere landsbyerne.
Landsbypedelordningen gøres permanent, således aktiviteterne i landsbyerne kan styrkes.

Tilbagerulning af besparelser på folkeskolen. Der tilføres 4 mio. til folkeskolen til at fjerne de besparelser som S, SF og DF har vedtaget i BUU 21/9-16.
10. Klasse udliciteres til privat aktør (EUCnord), hvilket giver en tættere forbindelse til ungdomsuddannelserne og sikrer bedre og smidigere overgange for de unge. Desuden er der en betydelig besparelse, og når samtidig giver et kvalitetsløft er det meget positivt.

Byggesagsbehandlingstiden nedbringes. Der er enighed om en målsætning om, at vi skal være i top 10 i Danmark og derfor afsættes personaleressourcer til at nedbringe ventetiden.

Flere midler til asfalt via udbud. Via fælles udbud med de øvrige nordjyske kommuner forventes 30 procent mere asfaltbelægning for samme penge.
Lånepulje til foreningsdrift. Der afsættes 0,5 mio. i 2017 stigende til 4 mio. I 2019 til rational drift af foreningshuse. Det giver mulighed for mere optimal drift og synergieffekter og hos foreningerne.

Nøgletalsbarometer. Der offentliggøres hvert kvartal et barometer med centrale nøgletal for kommunen, således der skabes opmærksomhed om udviklinger og udfordringer. Det giver mulighed for at handle herpå. Det drejer sig om: Byggesager, arbejdsløshed, antal ansatte i kommunen, ventetid på genoptræning, ventetid på tandlægebehandling, til- og fraflytning i kommunen samt antal ansatte i Frederikshavn havn kommune.

Energibyen. På anlæg er der i 2017 besparet 1 mio. på energibyen. Midlerne prioriteres således til andre anlæg næste år.

-Vi er tilfredse med at være med i budget 2017. Vi er med, fordi vi har vurderet at vi har fået nogle vigtige aftryk. Vi har været i tvivl til det sidste, dels fordi det har været en meget mærkelig proces, hvor Venstre åbent har fremlagt vores forslag, mens Socialdemokraterne har kørt en meget lukket proces. Men fordi vi mener det, når vi sige bredt samarbejde, har vi bidt os fast i bordkanten og leveret resultater til gavn for kommunen, Siger Jytte Høyrup, gruppeformand for Venstre og borgmesterkandidat.

-Det er tilfredsstillende at folkeskolen alligevel ikke pålægges yderligere besparelser. Det er vigtigt med arbejdsro. Det har været meget vigtigt for os at byggesagsbehandlingstiden nedbringes og at landsbyerne prioriteres. Det har vi fået gennemført og det er vigtige ting for borgerne, skolerne og virksomhederne i vores kommune, siger Anders Broholm, næstformand i Venstres gruppe.

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Solide Venstre aftryk på
budgettet i Frederikshavn'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER