Vigtigt for SF at være<br> med i budget 2017

Vigtigt for SF at være
med i budget 2017

20. september 2016 - kl. 11:43 - af

”Hvordan arbejder SF-stemmerne nu tre år efter kommunalvalget”? kunne vælgerne spørge.

Da SF sad i landets regering, lærte vi en vigtig lektie. Vi var for lidt synlige og kommunikerede for dårligt udadtil. Lad nu derfor vælgerne vide hvad der arbejdes med, hvilke kompromiser der bliver indgået,og hvad har vi får igennem ved at gå på kompromis med de ting, som ikke er SF politik.

I Frederikshavn kommune er vi mange partier, der gerne vil have indflydelse – også SF.

Økonomiudvalget har besluttet at der skal spares 1 procent i 2017. Derfor er det for SF vigtigt, at være med i et budget, så vi kan få indflydelse på hvordan denne opgave løses.

I SF havde vi gerne set, at der var flertal for at hæve skatten, så der ikke skulle spares – men tværtimod være økonomisk mulighed for at investere i den tidlige barndom, ved bedre normeringer i børnehaver, vuggestuer og dagplejen.

Da skattestigning viste sig ikke at være en politisk mulighed, synes vi i SF fortsat det er vigtigt at være med ved forhandlingsbordet, så vi på anden vis kan påvirke indsatsen for børnene i Frederikshavn kommune.

Nogle partier har været ude og sige hvad de vil. Og hvad er det så vi i SF arbejder på i budget 2017????

Nøgleordet er ARBEJDSRO!!! Som SF’er og som formand for børne og ungdomsområdet, må jeg bare pointere overfor alle, at der er behov for arbejdsro NU!!

Nogle politikere har ment at det “sejler” i B og U… Og jeg må bare sige at hvis det opleves sådan, så er det med god grund, for B og U har – udover folkeskolereform og andet udefrakommende – været igennem massive strukturændringer siden 2013 for at optimere driften – og det kan mærkes!

En ledelse skal kunne vurdere hvad personalet har brug for, hvis det skal kunne yde sit bedste – og min vurdering er helt klart arbejdsro. Og når vi ikke har mulighed for at tilføre flere midler, er vi nødt til at sikre ro og stabilitet fra politisk side, så vores lærere, pædagoger, pædagogmedhjælpere, dagplejere, socialrådgivere, psykologer, sundhedsplejersker osv. kan udføre det arbejde de er udannet til – og som de brænder for.

I SF var vi langt fra enige i den økonomiske genopretningsplan der blev vedtaget for familieafdelingen, men også her så vi os nødsaget til at være med, således at vi er med i implementering, opfølgning og eventuelle ændringer og opblødning af beslutning.

Det kan godt være at SF i et budgetforlig må sluge nogle kameler og gå på kompromis, men hvis det betyder, at vi kan sikre bare 1 million, selvfølgelig gerne mere, til børnene i Frederikshavn kommune vil det være en høj prioritet for SF.

Jeg ser meget frem til budgetforhandlingerne, med en borgmester som plejer at lytte, og håber at SF kan få indflydelse og være med til at påvirke et godt budget 2017 i Frederikshavn kommune.

Christina Lykke
Byrådsmedlem SF

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Vigtigt for SF at være
med i budget 2017'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER