Sæbygaard Slot – et stort<br> stykke historie i lille udgave

Sæbygaard Slot – et stort
stykke historie i lille udgave

19. september 2016 - kl. 1:23 - af

Efter seks års byggeri åbner Minibyen Sæby onsdag en flot udgave af Sæbygaard Slot, og vi er imponeret over byggeholdets arbejde. Meget imponeret. Fantastiske detaljer. Flot arbejde. Vi uddeler gerne seks mursten!

Det er det hidtil længste og største projekt i Minibyen Sæby, og der mangler nu blot færdiggørelsen af voldgraven. Byggeriet har stået på i seks år.

Miniudgaven af Sæbygaard Slot er på hele 15 tons – opført i skala 1:10 – og Sæbys gamle herregård vil blive en smuk del af Minibyen, som blev påbegyndt i 2000. Der er lige nu 140 smukke bygninger, og mange flere kommer til i fremtiden.

Onsdag den 21. september klokken 13 vil Minibyens borgmester – det kalder vi formanden i dagens anledning – Bent Jensen, byde alle interesserede velkommen til et åbent hus-arrangement. Den officielle indvielse vil blive foretaget af af den rigtige borgmester Birgit Hansen og Sæbygaards sidste private ejer, Julius Arenfeldt. Klokken 16 lukker slottet og byen for den dag.

– Alle er meget velkomne både på onsdag og de andre dage. Vi håber, at rigtig mange sæbynitter vil komme og deltage i indvielsen af slotsbyggeriet, siger Bent Jensen.

Det store udgave af Sæbygård Slot er et spændende renæssanceanlæg, hvor man kan opleve, hvordan dagliglivet formede sig på en nordjysk herregård gennem generationer.

Sæbygård er gået i arv siden 1682, men er i dag fondsejet og indrettet som herregårdsmuseum med en spændende samling af autentisk interiør og slægtsportrætter. Museet fortæller om livet i den sidste storhedstid for de danske herremænd.

På Sæbygård havde Børglumbispen Stygge Krumpen sit herresæde. Stygge Krumpen holdt sine store gilder på herregården og jagtselskaber i skovene omkring Sæbygård. Derudover havde han en nær kontakt til købstaden Sæby, hvorfra han kontrollerede landsdelens handel og i øvrigt var en stor støtte for byens udvikling ikke mindst omkring kirken.

For at se mere – også billeder – fra Sæbygaard Slot klik her.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Sæbygaard Slot - et stort
stykke historie i lille udgave'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger