Åbent Landbrug på Højlund<br> var et stort trækplaster

Åbent Landbrug på Højlund
var et stort trækplaster

19. september 2016 - kl. 0:33 - af

Der kom 86.305 besøgende til Åbent Landbrug søndag på landsplan, og mange af dembesøgte gården Højlund ved Stenhøj, hvor værtsfamilien og hjælperne tog imod de mange gæster med åbne arme.

Trine Jensen og Jan Nygaard Larsen var blandt de 50 landbrugsfamilier og frivillige, der inviterede til Åbent Landbrug, og det var vi mange, der var glade for.

Værterne, som er fordelt over hele landet, har i samarbejde med de lokale foreninger og de forskellige produktionsvirksomheder arrangeret en række aktiviteter, hvor gæsterne kan se, lugte, føle og smage, og på nært hold se hvor fødevarerne kommer fra. Samtidig giver dagen et indblik i hverdagen i det moderne landbrug anno 2016.

Det er 19. år i træk, at de mange landmænd åbner op for stalde og maskinlader og byder nysgerrige gæster indenfor. På helt tæt hold får man muligheden for at få fingrene helt ned i den moderne landbrugsproduktion, der er i Danmark.

Mange har gjort det til en tradition at sætte tredje søndag i september af til at samle familien og tage på gårdbesøg. Andre ser et landbrug for første gang.

På Højlund ved Stenhøj var der mulighed for at se køer og kalve, maskiner og så en hel masse andet, der var stillet op i dagens anledning.

Trine er udearbejdende så det er Jan, der til daglig passer dyr og marker sammen med to ansatte. Jan startede på gården i samarbejde med sin far i 1999 frem til 2004, hvor han overtog hele produktionen. I 2015 blev den sidste del af stalden bygget til.

De 195 malkekøer giver tilsammen 5.300 liter mælk om dagen, som leveres til Arlas mejeri Akafa i Ålborg. På markerne dyrkes græs og majs, som anvendes som grovfoder til dyrene.

-Vi trives med at arbejde med dyrene, og være tæt på naturen og biologien. Det er vigtigt for os at vi dagligt arbejder med sunde dyr, og at vi har et godt overblik over alle dyrene. Vi har det godt med at arbejde med dyrene og prioriterer overblik, sundhed og dyrevelfærd højt.

I sæsonen hvor planterne gror, er der ekstra arbejde i marken, da vi laver en del af markarbejdet selv. Heldigvis hjælper Jans far og sønnen Lasse gerne, når der skal køres traktor.

Åbent Landbrug arrangeres som et samarbejde mellem LandboBord, Arla og Landbrug og Fødevarer.

Foto: Henrik Holm Christensen

 

 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Åbent Landbrug på Højlund
var et stort trækplaster'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger