B&U-udvalg i Frederikshavn kommune behandler budget

B&U-udvalg i Frederikshavn kommune behandler budget

17. september 2016 - kl. 13:36 - af

Når Børne- & Ungdomsudvalget holder næste ordinære møde den 21. september, er mødet henlagt til administrationsbygningen på Sæby Skole. Udvalget skal igen se på budgettet for 2017 og de efterfølgende overslagsår.

På mødet den 29. juni 2016 besluttede et flertal i udvalget bestående af S, SF og DF ændringer som medfører, at udgifterne i 2017 reduceres med 3,8 mio. kr. Reduktioner derudover ville efter flertallets opfattelse medføre konsekvenser, som ligger udover, hvad flertallet ser sig i stand til at tage ansvaret for alene.

Et flertal henstillede derfor til, at den videre budgetproces i Børne- og Ungdomsudvalget skulle suspenderes indtil augustmøderne, idet der på dette tidspunkt forventes at være overblik over den kommunale indtægtsside og dermed den samlede kommunale økonomiske situation.

Venstre ønsker dengang, at de af udvalget aftalte besparelser på 8,6 mio. kr. blev udmøntet. Venstre kunne godt tilslutte sig reduktionerne på 3,0 mio. kr., som et flertal har besluttet, dog ikke reduktionen på 0,8 mio. kr. på socialrådgiver i dagtilbud. Ida Skov (Ø) kunne ikke tiltræde budgetforslaget. Ved den lejlighed var Kristina Lilly Frandsen (V) og Lars Oldager (DF) fraværende. I stedet mødte Anders Broholm (V) og Carsten Sørensen (DF).

Den 25. august beskriver den ”supplerende sagsfremstilling”, at Børne- og Ungdomsudvalgets budgetramme for 2017 udgør 871,6 mio. kr. efter nye pris- og lønskøn samt tilpasninger i forbindelse med lov- og cirkulæreprogrammet. I forbindelse med behandling af udvalgets budget den 29. juni vedtog et flertal i udvalget at reducere udgifterne med 3,8 mio. kr. i 2017. Herefter henstår en ikke udmøntet reduktion på 19,4 mio. kr., som flertallet udskød til augustmøderne.

Direktionen har i forbindelse med det administrative budget foreslået, at Økonomiudvalget kunne tage stilling til, om ”nettoråderum fra et såkaldt annulleret omprioriteringsbidrag modregnet med det nye moderniserings- og effektiviseringsprogram m.v. skal tilbageføres til de enkelte udvalg”. Såfremt Økonomiudvalget vil tilbageføre råderummet, foreslår Direktionen, at råderummet fordeles betyder, at Børne- og Ungdomsudvalget modtager det totale råderum i 2017, og det samme beløb i overslagsårene, svarende til 7.862.000 kr.

Børne-, kultur- og arbejdsmarkedsdirektøren indstillede forud for seneste møde, at Børne- og Ungdomsudvalget

  • drøfter og godkender forslag til budget 2017 og overslagsårene for udvalgets budgetområde
  • forholder sig til den ikke udmøntede reduktion på 19,4 mio. kr.
  • godkender forslag til takster og øvrige bemærkninger på udvalgets område
  • indstiller budgetforslaget til den videre politiske budgetproces

Til det forestående møde hedder det kort og kort i dagsordenen: ”sagen genoptages”.

Ønsker man at gå nærmere ind i budgetforslaget og de tilhørende bilag, kan dette link benyttes:

http://frederikshavn.dk/meetings/B%C3%B8rne-%20og%20Ungdomsudvalget%20(%C3%85ben)/2016/21-09-16/0Dagsorden%20samlet%20-%20%C3%85ben.pdf

Tekst af Per Rye

 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'B&U-udvalg i Frederikshavn kommune behandler budget' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger