Floorball – nyskabelse i Ældre Sagen i Sæby

Floorball – nyskabelse i Ældre Sagen i Sæby

16. september 2016 - kl. 12:15 - af

Medlemmer af Ældre Sagen i Sæby gør klar til at finde hockeystaven frem. Mandag den 3. oktober starter der nemlig et nyt motionsinitiativ i Sæby Fritidscenter, floorball. Der skal spilles floorball i fritidscentrets Hal B hver mandag kl. 10-12.

Tilmeldingen er i gang, og der er stadig god plads. Tilmelding kan på tlf.40864049 til Bo Baake, der som bestyrelsesmedlem i Ældre Sagen Sæby er kontaktperson for den nye aktivitet. Deltagelse for en sæson koster 240 kr.

– Floorball er en sjov og hurtig sport, der byder på mange mål og sved på panden. Samtidig er floorball et spil med masser af sammenspil, teknik og tempo. Og vel at mærke en holdsport for alle. En sport, der giver sammenhold og livsglæde, understreger Bo Baake..

Ældre Sagen i Sæby starter den nye aktivitet i samarbejde med Sæby Floorball Klub. Planen er at oprette motionshold for både kvinder og mænd, der vil spille for sjov og først og fremmest hygge sig.

Floorball minder om ishockey, men altså uden is, skøjter og sikkerhedsudstyr. Spillerne skal med en hockeystav forsøge at skyde en plasticbold i mål. Der er tale om et intenst spil, der nok kan få pulsen op Floorball-trænere peger på, at en stav og en plasticbold kan gøre underværker for krop og sind.

Center for Holdspil og Sundhed ved Københavns Universitet har gennemført er floorball-projekt med ældre mænd. Det viste, at motionsfloorball giver lavere kolesteroltal, minde fedt i blodet, en reduktion i risikoen for at få diabetes, positive forandringer på kredsforløbet foruden øget muskelkraft og bedre fysisk funktionsniveau.

Tidligere har Center for Holdspil og Sundhed dokumenteret, at floorball med mange små spurter, retningsskift og høj puls kan udligne tabet af hormonet østrogen, når kvinder kommer i overgangsalderen. Og netop østrogenniveauet kan øge risikoen for hjerte-kar-sygdomme..

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Floorball - nyskabelse i Ældre Sagen i Sæby' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER