33 kvindelige ejerledere på studietur til Berlin

33 kvindelige ejerledere på studietur til Berlin

16. september 2016 - kl. 10:18 - af

En delegation med 33 kvindelige ejerledere fra Frederikshavn kommune er netop vendt hjem fra studietur til Berlin med virksomhedsbesøg samt foredrag og middag hos den danske ambassadør Friis Arne Petersen.

Netværk, inspiration og ny viden stod på programmet, da 33 af de i alt 65 medlemmer i Erhvervsnetværket MorgenFruerne i sidste uge drog til Berlin på deres 8. studietur. Medlemmerne er alle selvstændige kvinder med en virksomhed i eller omkring Frederikshavn kommune. Netværket drives af Karen Bagge-Nielsen i tæt samarbejde med Erhvervshus Nord:

– Tyskland er en stærk og stabil økonomi med en købedygtig befolkning, der viser interesse for skandinaviske produkter. Vi vil gerne øge eksporten til Tyskland og have mange flere tyske turister til at kigge mod nord. Det vil være en god investering at prioritere sprogkurser på tysk for ansatte indenfor service, handel og turisme. Tyskland har et stort uudnyttet potentiale, og det var derfor en oplagt destination for turen, siger Karen Bagge-Nielsen.

Et af turens absolutte højdepunkter var et besøg på den danske ambassade i Berlin, hvor morgenfruerne blev vist rundt i Det fælles Nordiske Ambassade kompleks, fik foredrag af den danske ambassadør Friis Arne Pedersen, der er født og opvokset i Skagen, samt en efterfølgende middag i ambassadørens private residens. Den danske ambassade i Tyskland er den største ambassade, som Danmark har i udlandet, med 45 ansatte.

En af deltagerne på turen var Susanne Helberg, indretningsarkitekt og ejer af Helberg Design:

– Det er altid enormt inspirerende og givtigt at se andre måder at gøre tingene på og møde menneskerne bag virksomhederne. Det at komme væk fra computeren og skrivebordet et par dage giver også mulighed for at se tingene i helikopterperspektiv, som giver anledning til, at man rykker sig og kommer videre med sine idéer. Turen var særlig spændende, fordi vi besøgte vores naboland og største samhandelsland samt fik et detaljeret og inspirerende foredrag af Friis Arne Pedersen, siger hun og fortsætter:

– Men turens måske vigtigste udbytte var de mange forskellige virksomhedscases, der bliver drøftet henover stoleryggen på de tolv timers rejsetid.

Også Ditte Nielsen fra Launis A/S var med på turen og fremhæver besøget på ambassaden:

– Besøget på Den Nordiske Ambassade var et spændende punkt på agendaen. Informationerne omkring det tyske marked og de forventninger, der er til udviklingen de kommende år, var meget givtigt og absolut noget, vi alle skal være opmærksomme på, fortæller hun.

Studieturen var planlagt i samarbejde med den danske ambassade og indeholdt flere spændende virksomhedsbesøg. Deltagerne fik blandt andet et indblik i forretningstanken bag de to store og meget forskellige nye indkøbscentre Mall of Berlin og BIKINI, som tilsammen rummer over 400 virksomheder med forskellige profiler. Et andet virksomhedsbesøg, som gjorde et stort indtryk, var hos Galleri Heike Arndt, som drives af den tysk/danske kunstner Heike Arndt, som har galleri både på Lolland og i Berlin. Heike Arndt fortalte sin gribende historie fra en god opvækst i DDR til flugten ud af landet, da hun var 18 år og hendes vej til at blive kunstner.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af '33 kvindelige ejerledere på studietur til Berlin' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER