Største projekt indvies<br> i Minibyen Sæby

Største projekt indvies
i Minibyen Sæby

15. september 2016 - kl. 13:34 - af

Det hidtil største projekt i Minibyen Sæby – opførelsen af Sæbygaard Slot – er nu helt færdigt efter etablering af voldgraven. Byggeriet har stået på i seks år.

Miniudgaven på hele 15 tons – opført i skala 1:10 – af Sæbys gamle herregård vil onsdag den 21. september klokken 13 blive indviet med maner ved et åbent hus-arrangement, hvor alle er velkommen. Indvielsen vil blive foretaget af borgmester Birgit Hansen og Sæbygaards sidste private ejer, Julius Arenfeldt samt minibyens egen ”borgmester” og formand, Bent Jensen.

Derefter kan det store byggeri tages i øjesyn sammen med de øvrige 140 bygninger i minibyen, hvis spæde begyndelse går tilbage til år 2000. Samtidig byder minibyen på kaffe og kage til de voksne og sodavand til børnene.

– Vi håber, at rigtig mange sæbynitter vil komme og deltage i indvielsen af slotsbyggeriet, siger Bent Jensen.

Det hidtil største byggeri i Minibyen i Sæby er på grund af dets størrelse foregået på stedet i modsætning til hovedparten af minibyens øvrige bygninger, der opføres inde i miniby-værkstedet, hvor en lille halv snes mini-byggere arbejder fire dage om ugen året rundt og selv fremstiller mursten, tagsten, vinduer, døre og andet byggemateriale.

Efter grundstensnedlæggelsen i 2010 har slotsbyggeriet bl.a. omfattet opmuring af 80.000 munkesten og 30.000 tagsten, alle påmuret enkeltvis.

Minibyen blev startet med det formål at genskabe Sæbys to ældste gader, Algade og Strandgade, som de så ud omkring år 1900, opført i skala 1:10. Den har udviklet sig til en turistattraktion, som hvert år besøges af adskillige tusinde turister og fastboende.

Ud over slottet er det også planen at opføre andre markante Sæby-bygninger, der ikke hører hjemme i de to nævnte gader. Man er således i fuld gang med opførelsen af det tidligere Sæby Sømandshjem ved Sæby Havn, som det også er planen at opføres.

Det næste helt store projekt, man skal i gang med, er opførelsen af Sæby Vandmølle. Det omfattende tegningsmateriale til dette projekt er allerede fremstillet i miniby-værkstedets ”arkitektstue”.

3 kommentarer til “Største projekt indvies
i Minibyen Sæby” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

3 kommentarer til “Største projekt indvies
i Minibyen Sæby”

  • Anne-Mette Gregersen

    Er det bare mig eller mangler der et klokkeslet?

  • Det er klokken 13-16, som det også fremgår i deres banner annonce det bliver festligt – vi følger i weekenden op med en større reportage fra Mini-byen vh redaktionen

  • Anne-Mette Gregersen

    Sømandshjemmet er nu færdigbygget og Vandmøllen er under opførelse :O) Kig ned

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Største projekt indvies
i Minibyen Sæby'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger