Digital licitation på det nye børnehus i Sæby

Digital licitation på det nye børnehus i Sæby

14. september 2016 - kl. 14:41 - af

Ejendomscenteret i Frederikshavn Kommune, har netop afholdt licitation på det nye børnehus i Sæby og det var en digital en af slagsen. 48 lokale håndværkere, var via en digital projektweb, indbudt til at afgive et digitalt tilbud på opgaven.

Onsdag den 7. september blev der afholdt digital licitation, på det nye børnehus på Sættravej i Sæby. Som noget nyt, blev licitationen afholdt via en digital projektweb. En projektweb er en adresse på internettet hvor man som bygherrer, deler projektmaterialet, herunder tegninger og beskrivelser med de indbudte håndværkere.

Via projektwebben har alle håndværkere let adgang til alt materiale på byggeprojektet, og slipper dermed for at få tilsendt en stor mængde papir og tegninger. Spørgsmål og rettelser til projektet foregår også via projektwebben, som holder styr på, at alle får besked, og altid har adgang til det nyest opdaterede materiale.

– I stedet for at hver håndværker bruger tid på at møde op, og afleverer en kuvert med deres tilbud, afgives tilbuddet digitalt via projektwebben. På den måde kan hver håndværker afgive deres bud når det passer dem, og er ikke afhængig af at skulle møde personligt op på licitationstidspunktet – fortæller Jacob Børresen, projektleder i Ejendomscenteret

Til projektet var der indbudt 48 lokale håndværkere, af dem valgte 34 at afgive tilbud på projektet. Selve licitationen – som altså foregik digitalt – blev afholdt bag en PC skærm, hvor projektlederen og andre involverede, på et givet tidspunkt får adgang til de indsendte tilbud.

– Alle tilbud frigives på projektwebben til os som bygherre, på et forudbestemt tidspunkt. Systemet er online, så vi kan sidde hvor som helst og afholde licitationen, og behøver altså ikke som tidligere, at være samlet fysisk det samme sted – fortæller Anne-Mette Larsen, IKT-Koordinator i Ejendomscenteret.

Som offentlig bygherre, er man ifølge De Digitale Bygherrekrav forpligtiget til, at udbyde projekter med en entreprisesum på 20 millioner, eller derover digitalt. Ligesom man er forpligtiget til at udarbejde en IKT-aftale på projektet. IKT-aftalen skal blandt andet sikre, at man i projektet samarbejder digitalt på en projektweb og udbyder projektet digitalt.

– I Ejendomscenteret har vi i nogle år benyttet både IKT-aftale og projektweb, men det var første gang vi skulle afholde en digital licitation på et større projekt, så selvfølgelig var vi lidt nervøse for om systemet virkede – fortæller Anne-Mette Larsen, IKT-Koordinator i Ejendomscenteret

Licitationen forløb heldigvis fint, og gav et tilfredsstillende resultat, som var inden for den budgetterede ramme. Projektet er derfor allerede igangsat, og har første spadestik i oktober. Ejendomscenteret forventer at det nye børnehus står færdigt til sommeren 2017.

Som en del af strategien i Ejendomscenteret har man i nogle år, også udbudt mindre projekter digitalt. Gennem øget digitalisering arbejdes der efter princippet ”Mere for Mindre” for på den måde, at skabe et effektivt og økonomisk udbud, som giver bedre kvalitet for pengene.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Digital licitation på det nye børnehus i Sæby' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger