Det kommunale budget til behandling i Byrådet

Det kommunale budget til behandling i Byrådet

14. september 2016 - kl. 10:52 - af

Når Byrådet onsdag aften den 14. september holder møde, er der masser af tal på bordet.

Første punkt drejer sig om halvårsregnskab for første halvdel af 2016. Kommunen skal ifølge bekendtgørelsen om kommunernes budget- og regnskabsvæsen udarbejde et halvårsregnskab. Lov om kommunernes styrelse fastlægger, at halvårsregnskabet skal aflægges af Økonomiudvalget til Byrådet, der skal godkende regnskabet inden 1. behandlingen af budget 2017-2020. Halvårsregnskabets samlede resultater for drift og anlæg tager udgangspunkt i budgetopfølgningen pr. 30. april 2016 om, at det samlede budget forventes at blive overholdt. Direktionen indstiller, at Økonomiudvalget anbefaler Byrådet, at halvårsregnskabet for 2016 godkendes.

Andet punkt på dagsordenen er 1. behandling af det kommunale budget for årene 2017-2020. Budgetforslaget er fremstillet på baggrund af Direktionens budgetoplæg og de beslutninger, der blev truffet på Økonomiudvalgets møde den 19. august 2016 og fremlagt for Byrådet på budgetdebatmødet den 31. august 2016. Budgetforslaget indeholder alle de oplysninger, som styrelsesloven kræver. I budgetforslaget er en samlet oversigt over de beløbsmæssige ændringer samt påvirkning af kassebeholdningen.

Der er givet låneadgang til 2,925 mio. kr. til investeringer med effektiviseringspotentiale. Dette betyder, at der i budgetforslagets lånefinansiering til anlæg er reduceret med 10,075 mio. kr. Der er også kommet svar på ansøgning om tilskud til særligt vanskeligt stillede kommuner. Der var i budgetoplægget ikke indregnet et tilskud. Frederikshavn Kommune er blevet tildelt 15,0 mio. kr. Tilskuddet er indregnet i budgetforslaget.

Økonomiudvalget fremsender budgetforslaget til 1. behandling og godkendelse i Byrådet.

Tekst af Per Rye

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Det kommunale budget til behandling i Byrådet' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER