Læserbrev: Fremtidig sognehus i Østervrå

Læserbrev: Fremtidig sognehus i Østervrå

12. september 2016 - kl. 9:23 - af

Åbent brev til provst Viggo Ernst Thomsen og Frederikshavn Provstiudvalg.

I øjeblikket er der vældig byggeaktivitet ved Østervrå Idræts- og Kulturcenter. Det er det fremtidige bibliotek og ungdomsklub/lokaler, der er i gang med at blive etableret og næste trin i denne proces kunne være ændringer af/tilbygning til det nuværende kulturhus, som dermed kunne huse aktiviteter for et nyt sognehus. Men som vi erfarer, er der ikke enighed om en sådan plan i de to menighedsråd. Der er fremsat et andet forslag som går på at bygge et kirkehus i forbindelse med velfærdshuset ved Østervrå Kirkes parkeringsplads.

Vi har forstået at der er tale om et anlægsbeløb på ca. 6-7 mill. Kr. Det må da give anledning til at menigheden tænker sig rigtig godt om. Hvis der bygges en sognegård/kirkehus tæt ved Østervrå Kirke har vi svært ved at tro at benyttelsesgraden af sådanne lokaler vil stå i et fornuftigt forhold til anlægsudgiften.

Østervrå Menighedsråd benytter allerede i dag Østervrå Kulturhus til større arrangementer så som foredrag og andre sogneaktiviteter. Ved en opgradering af huset med større køkken, større mødelokaler og kontorfaciliteter, samt eventuel speciel indretning/udsmykning kunne sognets aktiviteter blive en naturlig del af områdets liv. Det er vel det vi alle ønsker: at skabe muligheder for at vi i fællesskab kan få et aktivt og samlende sogneliv, med de muligheder det giver for gensidig gavn og glæde.

I sommers blev der afholdt en friluftsgudstjeneste i Anlægget, hvor Folkekirken sammen med Frikirken og Adventkirken i en fin ramme fik formidlet et budskab om hvordan det er at leve i et fællesskab med de udfordringer der er i det. Det er ikke altid mursten vi skal tænke i, men hvad der foregår mellem murstenene, der er vigtigt.

Vi tror at sogneaktiviteter i et nuværende, men ombygget/tilpasset idræts – og kulturcenter kunne skabe en helt anden synergi i fremtiden, for hele området.

I en tid hvor der tales meget om åbenhed, samarbejde, synergi, fællesskab og større forståelse for forskelligheder må det da være helt åbenlyst at vi skal stå sammen og samarbejde – ikke det modsatte.

Knud Hjørnholm og Kaj Mathiassen, Østervrå

En kommentar til “Læserbrev: Fremtidig sognehus i Østervrå” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

En kommentar til “Læserbrev: Fremtidig sognehus i Østervrå”

  • Viggo Ernst Thomsen

    Der er aktuelt ingen planer om at bygge sognehus i Østervrå, hverken ved kirken eller ved Idrætscentret. Det er rigtigt, at det HAR der været. Men de planer blev skrinlagt for over 2 måneder siden. Så jeg ellers venlige og konstruktive læserbrev kommer for sent.

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Læserbrev: Fremtidig sognehus i Østervrå' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER