Alle Sæbynitter hører nu til Sæby Sogn

Alle Sæbynitter hører nu til Sæby Sogn

12. september 2016 - kl. 0:03 - af

Betydningen at være Sæbynit har efter Kirkeministeriets afgørelse af 26. maj 2016, nu medført, at alle som bor indenfor byskiltene, nu også hører til Sæby Sogn.

Dette får stor betydning i forbindelse med det kommende menighedsrådsvalg, idet alle folkekirkemedlemmer bosiddende indenfor byskiltene, nu er såvel stemme- som opstillingsberettiget og valgbare til Sæby Sogns Menighedsråd.

Sognegrænsen mod vest følger nu Østkystvejen, Vandløsvej og Holgers Pachs Vej.

Selvom valget til Menighedsråd egentlig først finder sted den 8. november, kan valget i praksis blive afgjort allerede tirsdag, hvor det udvidede Sæby Sogn holder orienteringsmøde i Mariehuset kl 19.00.

Umiddelbart efter orienteringsmødet vil der blive afholdt opstillingsmøde med henblik på at lave en liste med min. 10 medlemmer, som skal vælges til det nye Menighedsråd, som påbegynder funktionsperioden 1. søndag i advent.

Hvis der kun kommer en liste frem inden indleveringsfristens udløb den 27. september, vil der således igen være tale om ”fredsvalg”.

Derfor er det vigtigt, at alle Sæbynitter, som er medlem af folkekirken, møder op tirsdag den 13. september kl 19.00 i Mariehuset, såfremt man ønsker indflydelse på, hvem der sidder i Menighedsrådet.

Såfremt man har spørgsmål til de nye sognegrænser mellem Sæby og Volstrup sogne, er man velkommen til at rette henvendelse til Sæby Sogns menighedsrådsformand, Henrik Stage tlf. 4018 1162 eller til kirkeværge, Benth Holst Andersen tlf. 9846 3014.

Evt. spørgsmål forud for orienteringsmødet og/eller omkring valgreglerne kan rettes til valgbestyrelsens formand, Finn Jonasson på tlf. 9846 1765 eller tlf. 2053 1765.

Valgreglerne er tillige fremlagt i kirkens våbenhus samt i Mariehuset.

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Alle Sæbynitter hører nu til Sæby Sogn' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER