Apoteket informerer: Medicin kan give dig hovedpine!

Apoteket informerer: Medicin kan give dig hovedpine!

11. september 2016 - kl. 0:03 - af

12. september ruller en ny kampagne på Sæby Apotek, der skal få borgere til at tænke mere over deres forbrug af smertestillende medicin.

Op imod 100.000 danskere får hovedpine af at tage for meget smertestillende medicin. De fleste uden at være klar over, at deres hovedpine faktisk skyldes pillerne. Det stiller Sæby Apotek skarpt på i uge 37, hvor personalet står klar til at rådgive om problemet.

”Mange borgere kan i travle perioder få hovedpine, og tager derfor hovedpinepiller for lettere at komme igennem dagen. Men kroppen vænner sig til at få smertestillende medicin i større og større mængder. Man kan derfor ende i en ond cirkel, hvor man tager mere og mere medicin, som ikke længere synes at have samme effekt som før. Samtidig bliver ens hovedpine gradvist værre,” fortæller Preben Jeppesen fra Sæby Apotek

Kampagnen vil køre på apoteker landet over og sker i et samarbejde mellem Danmarks Apotekerforening, Dansk Hovedpinecenter på Rigshospitalet i Glostrup og Migræne- og Hovedpineforeningen. I forbindelse med kampagnen vil der på Facebook blive lagt tre korte film op, der sætter fokus på hovedpine, der skyldes for meget smertestillende medicin.

”Vi håber, at borgere, der til dagligt tager mange hovedpinepiller bliver mere bevidste om deres forbrug. Det er også vigtigt, at de ved, at hovedpine forårsaget af hovedpinepiller både kan forebygges og behandles. Vi håber derfor, at flere borgere vil søge rådgivning på apoteket, hvis de har mistanke om, at deres hovedpine skyldes et overforbrug af smertestillende medicin,” fortæller Preben Jeppesen.

På apotekets facebook side kan man se tre små videoer om medicinoverforbrugshovedpine. https://www.facebook.com/Saebyapotek/

Fakta
Medicinoverforbrugshovedpine er en kronisk hovedpine, der opstår, når man tager for meget smertestillende medicin gennem en længere periode.

Overforbruget fører til, at den smertestillende medicin virker dårligere end før eller slet ikke har nogen effekt på ens hovedpine. Samtidig vil overforbruget fremkalde kraftigere eller hyppigere hovedpine end førhen.

Den bedste måde at komme ud af et medicinoverforbrug på er at stoppe brat med den smertestillende medicin i to måneder. Efter de to måneder kan hovedpinesmerter igen lindres med de anbefalede doser af smertestillende medicin.

Hovedpine, der skyldes medicinoverforbrug, ses hyppigst i 30-50-årsalderen, men kan udvikles i alle aldre, også hos børn.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Apoteket informerer: Medicin kan give dig hovedpine!' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER