Det nye Vendsyssel Teater<br> trækker også fra Sæby

Det nye Vendsyssel Teater
trækker også fra Sæby

10. september 2016 - kl. 10:29 - af

Teater-publikum fra hele Vendsyssel – også fra Sæby – har vist stor interesse for det nye Vendsyssel Teater i Hjørring, der åbner i januar.

Der er ekstra stor forespørgsel på mange af næste års forestillinger i det nye teater og oplevelseshus tæt ved banegården, der bliver hele Vendsyssels Teater.

Der er også mange faste sæbynitter til forestillingerne i det nuværende teater i Dronningensgade i Hjørring, og sådan har det været i mange år.

Nu åbner en ny sæson i den kommende uge, og mange fra Sæby har allerede sikret sig pladser i det hyggelige teater.

Der er allerede to udsolgte aftner til Vendsyssel Teaters åbningsforestilling – egenproduktionen Ingen Kender Kunsten, der begynder med forpremiere på mandag.

Det bliver en stærk åbning med et spændende og aktuelt tema, hvor den ene part på scenen, spillet af Hanne Laursen, der tror, hun har gjort et loppefund til millioner. Hun har store forventninger og forhåbninger om at kunne skifte sin tilværelse ud med noget bedre – noget rigere…

Eksperten, spillet af Jørgen Bing, behøver kun et lille blik på maleriet for at se, at der ikke er tale om et millionfund, og det fortæller han hende på sin lidt overlegne facon.

De to kommer fra hvert sit samfundslag, og det giver nogle sjove forvekslinger – bare sproget – med alvorlige undertoner. Stykket foregår i USA, men det kunne være lige her.

Stykkets originale titel er Bakersfield Mist og er skrevet af Stephen Sachs, og forestillingen har kørt med stor succes mange steder i verden.

Der stilles nogle interessant spørgsmål.

Hvad sker der, hvis man opdager, at man har et loppefund af et maleri, der er mange millioner værd? Eller hvad hvis det ikke er? Hvem afgør, hvad der er kunst, hvad der ikke er kunst, og hvad skal det koste?

Det er en eviggyldig diskussion om, hvad ting er værd, når den polerede kunsthandler møder den lettere affældige frue i hendes ydmyge hjem. Det kommer der mange sjove, muntre men også alvorlige emner ud af – for i virkeligheden er der vel ingen, der rigtig kender kunsten.

De to medvirkende leverer både skarpe pointer om kunsten samt et indblik i to skæbner og deres historie.

Den kendte instruktør Michael Moritzen arbejder intenst med skuespillerne Hanne Laursen og Jørgen Bing, og de er langt med at få det hele til at hænge sammen inden premieren onsdag den 14. september.

Scenograf er  Gitte Baastrup, lysdesigner er Anders Budolf Andersen.

Ingen Kender Kunsten spiller frem til den 8. oktober – se mere om billetkøb ved at klikke her.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Det nye Vendsyssel Teater
trækker også fra Sæby'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger