Status på byggeri af børnehuse i Aalbæk og Sæby

Status på byggeri af børnehuse i Aalbæk og Sæby

7. september 2016 - kl. 13:40 - af

Børne- og Ungdomsudvalget afholder ordinært møde den 8. september, og denne gang er mødet henlagt til Foldens Hotel i Skagen.

Et af punkterne på dagsordenen er en status på byggeri af børnehuse i Aalbæk og Sæby.

Børne- og Ungdomsudvalget satte i forbindelse med Bæredygtigt Børneområde en række om- og nybygningsprojekter i gang. I 2016 er det Aalbæk Børnehave og Børnehuset Sættravej i Sæby, der er prioriteret. Overordnet set planlægges byggerierne ud fra Ejendomscentrets reviderede notat om bygningsændringer i Bæredygtigt Børneområde og den godkendte investeringsplan hertil.

Status for ombygningen i Aalbæk er, at Ejendomscentret og Center for Børn og Skole sammen med repræsentanter for ledelse, medarbejdere og forældre i Aalbæk Børnehave og Aalbæk Skole har arbejdet med ønsker, muligheder og behov til deres nye bygningsmæssige rammer i Aalbæk Skole.

Byggeprocesmøderne blev afsluttet ultimo juni, hvor procesforslaget er blevet præsenteret for arbejdsgrupperne og nu er overgået til den videre tekniske byggeprojektering i Ejendomscenteret. Indholdsmæssigt har der været fokus på at finde en form, så børnehave, skole og bibliotek kunne indgå i nye ombyggede rammer på Aalbæk Skole – både hver for sig og sammen.

I Sæby – til Børnehuset Sættravej – har der ligeledes været igangsat en byggeproces med inddragelse af lokale interessenter fra Dagtilbudsdistrikt Syd. Ejendomscenter-, forældre-, medarbejder- og ledelsesrepræsentanter har arbejdet med oplæg til behovene i en ny bygning på grunden, hvor børnehuset ligger. Byggeriet dimensioneres med ca. 1300 m2 til i alt 130 vuggestue- og børnehavepladser samt lokaler til dagplejernes legestue og familiestuen i Sæby.

Siden byggeprocesmøderne blev afsluttet, har Ejendomscenteret arbejdet med skitser og byggeprogram for projektet. Projektet er siden forelagt byggeprocesgruppen og har netop været udbudt i fagentrepriser.

Byggeprogrammet beskriver rammerne for den nye bygning, som placeres hvor det gamle stuehus var; dog bevares samtidig en mindre del af den nordlige fløj. Visionen er at skabe en moderne aldersintegreret daginstitution med en pædagogik, der lægger vægt på naturuniverset, sundhed og den digitale virkelighed.

Byggeprogrammet beskriver mere om sammenhængen mellem husene og arealernes disponering i forhold til byggeprocesgruppens ideer og behov. Nedrivningen af det gamle stuehus er undervejs. Udbudsfristen for de forskellige entrepriser var den 7. september 2016, og selve byggeriet kommer til at strække sig frem til maj 2017.

Tekst af Per Rye

 

 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Status på byggeri af børnehuse i Aalbæk og Sæby' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER