Sæby får besøg af Danmarks<br> første kunstskib for børn

Sæby får besøg af Danmarks
første kunstskib for børn

6. september 2016 - kl. 0:48 - af

M/S BIBIANA – Danmarks første kunstskib for børn, besøger Sæby fra onsdag den 7. til fredag den 9. september.

Så hop om bord, når børnene designer Sæbys fremtidige eventyrlige havn med udgangspunkt i en lokal problemstilling for netop Sæby. M/S BIBIANA er et sejlende troldmandens værksted og undervisnings-platform lastet med børneillustrationskunst fra verdenshavene.

Med støtte fra Nordea-fonden besøges under overskriften “Den eventyrlige havn” 10 nordjyske havnebyer, hvor børn kommer med deres bud på fremtidens havne. Det bliver magisk!

Børnekunstskibet M/S BIBIANA udbyder gratis undervisning for skolernes 4-5. klasser.

Når børn besøger M/S BIBIANA tænker, oplever og lærer de med hele kroppen. Illustrationskunsten, som udstilles på skibet, binder den fysiske verden og eventyret sammen og inspirerer børnene til at sætte sig i illustrationskunstens sted.

Under besøget udvikler børnene fantasifulde rum på havnen og i havet, som de visualiserer via modelbyggeri og tegner i M/S BIBIANAs Virtual Reality-studie.
Her bevæger de sig rundt i deres egen arkitektur –og ”vi voksne” kan træde ind i børnenes verden.

”Som de første i Danmark og måske i verden tager vi børns stemme med helt ind i arkitekturen gennem Danmarks første kunst-og arkitekturskib for børn og lader dem fortælle og udvikle vores havne gennem både arkitekturens traditionelle tegninger, modeller og i børnenes eget Virtuel Reality studie.

Vi glæder os til at høre de nordjyske børn fortælle, hvordan netop deres havn på en helt ny måde, kan blive et magisk sted, en del af den lokale identitet og åbne de voksnes øjne og ikke mindst byggeriets parter samt de blå Danmark for, hvordan havnen er en skatkiste af muligheder for regional udviklingset gennem fremtidens brugere og beboere,” siger Janne Bech, direktør og kurator, BIBIANA Danmark.

-Nordea-fonden støtter M/S BIBIANA – den eventyrlige havn, fordi de puster liv i de danske havne. Vi håber, at mange børn og voksne får et sjovt, legende og inspirerende møde med illustrationskunsten, siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden, som støtter gode liv.

Om M/S BIBIANAM/S BIBIANA er med støtte fra Nordea-fonden søsat af nonprofit-foreningen BIBIANA Danmark, som viderebringer børns stemme gennem kunsten for at inspirere til et mere kreativt og levende samfund med fokus på det gode liv for alle.

M/S BIBIANA sejlede for første gang i 2015 og havde 30.000 besøgende i 14 havne og 270 besøgende skoleklasser. Særudstillinger på lokale kulturinstitutioner og biblioteker blev set af mere end 250.000 borgere i alle dele af Danmark.

M/S BIBIANA sejler et regionalt togt hvert andet år og et nationalt togt de andre år. M/S BIBIANA er for alle børn i hele landet, og ved også at lægge til i Danmarks mindre havnebyer viderebringer vi vitterligt børns stemme fra alle dele af landet.

Om bord underviser professionelle kunstnere og arkitekter børn og unge fra 4. og 5. klasse –undervisningen er gratis.

Vi glæder os til at se jer om bord!

M/S BIBIANA 2016 i Sæby – program, udstillinger og åbningstider:
– 6.9 kl 18: Ankomst til Sæby
– 7.9-9.9: Skoleklasser om bord til arkitekturworkshop kl 9-14, udstillingen er åben for alle.
kl. 14-17 er både udstilling og workshop åben for alle.
– 8.9 kl 17-19: Receptionen på M/S BIBIANA i Sæby havn. Der vil være en let anretning, og BIBIANA Danmark overrækker en udstilling af grafiske særtryk med tilhørende undervisning og workshop-materiale til kommunens kulturinstitutioner.
– 9.9 kl 18: Sejlads til Hals

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Sæby får besøg af Danmarks
første kunstskib for børn'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER