Frederikshavn Kommune sikrer adgang til unge

Frederikshavn Kommune sikrer adgang til unge

6. september 2016 - kl. 13:53 - af

Frederikshavn Kommune underskriver i dag en ambitiøs praktikpladsaftale. Aftalen er nødvendig for i fremtiden at skaffe unge til at opfylde virksomhedernes efterspørgsel på kvalificeret arbejdskraft.

Frederikshavn Kommune, Dansk Industri, Dansk Byggeri, Frederikshavn Handelsskole, EUC Nord og LO Vendsyssel skriver i dag under på den praktikpladsaftale, der skal danne grund for vækst og udvikling i lokalområdet.

”Frederikshavn Kommune har et rigtig godt samarbejde med erhvervslivet og uddannelses institutionerne. Aftalen skal sikre, at vi får synliggjort både de erhvervsfaglige uddannelser, og jobmulighederne i lokalområdet, så vi står stærkere i konkurrencen om de unge, ”siger Birgit S. Hansen, borgmester, Frederikshavn Kommune.

Parterne forpligter hinanden på at løse de udfordringer, der er på praktikpladsområdet. Både at skaffe de praktikpladser, der er brug for, for at opfylde efterspørgslen på erhvervsuddannede i Nordjylland, og for at tiltrække de unge med synlighed om de muligheder en erhvervsfaglig uddannelse giver.

I Frederikshavn Kommune er målet, at 45 procent af en ungdomsårgang skal tage en erhvervsuddannelse, og med aftalen vil parterne arbejde for at de unge får øjnene op for at erhvervsuddannelserne kan lede til spændende karrierer. Kommunen har i forvejen ansat en såkaldt Erhvervsplaymaker, der skal bygge bro mellem folkeskolens ældste klasser og virksomhederne i lokalområdet, der efterspørger kvalificeret arbejdskraft.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Frederikshavn Kommune sikrer adgang til unge' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER