Kultur- og Fritidsudvalget:<br> ja til lokale arbejdspladser

Kultur- og Fritidsudvalget:
ja til lokale arbejdspladser

4. september 2016 - kl. 0:53 - af

Efter henvendelser fra de tre tilbageværende fotoforretninger i Frederikshavn Kommune har Kultur- og Fritidsudvalget besluttet at siger nej til forvaltningens forslag om at indføre en selvbetjent fotoautomat opstillet hos kommunes borgerservice.

Forvaltningen har regnet sig frem til en besparelse på 100.000 kroner ved at borgerne kunne benytte en selvbetjent fotoautomat i stedet for at få lavet billeder til pas og kørekort hos fotoforretningerne.

De tre forretninger i Skagen, Frederikshavn og Sæby har efter aftale med kommunen tidligere investeret i det rigtige udstyr til at kunne producere foto til pas og kørekort efter den krævede, digitale leveringsform.

De tre fotoforretninger beskrev over for udvalgets medlemmer, at de ikke tror på besparelser, idet fotoforretningerne bruger en del tid på for eksempel dårligt gående, børn og ældre, som ikke bare lige kan gå ind i en automat og få lavet et foto, der opfylder kravene.

I fotoforretningerne ydes den ekstra service til de grupper uden beregning, og hvis kommunen skulle overtage opgaven, ville det trods den selvbetjente automat også betyde, at medarbejderne i borgerservice fik pålagt flere opgaver.

Fotoforretningerne gjorde også opmærksom på, at den virksomhed, som ikke har adresse i kommunen, mod at opstille automaten gratis skulle have alle de penge, som brugerne skulle aflevere i automaten for billederne.

Dermed ville mange penge forsvinde ud af kommunen, og det ville sandsynligvis også betyde, at de tre fotoforretninger alle måtte afskedige medarbejdere, når kommunen gik ind og fjernede en vigtig opgave for dem.

Det var argumenter, som udvalgets medlemmer lyttede til, og dermed bevarer lokalpolitikerne penge og arbejdspladser i kommunen.

Kultur- og Fritidsudvalget besluttede, at de 100.000 kroner nu skal spares ved at fordele beløbet på alle omkostningssteder på udvalgets område.

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Kultur- og Fritidsudvalget:
ja til lokale arbejdspladser'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER