Skovlyst får støtte fra Sæby<br> og Omegns Bevaringsforening

Skovlyst får støtte fra Sæby
og Omegns Bevaringsforening

1. september 2016 - kl. 9:06 - af

Indsamlingsgruppen til bevarelse og renovering af Skovlyst i Sæbygaard Skov oplever stor opbakning og har også fået støtte fra Sæby og Omegns Bevaringsforening.

-Vi støtter også det fantastiske projekt med at redde Skovlyst, og vi opfordrer alle til at støtte arbejdet med et beløb, lyder det fra foreningen, som arbejder for bevaring af kulturmiljøet i Sæby, gennem Sæby Bevaringsforening. Foreningen inviterer på deres Facebook side et forum for debat og kommentarer til foreningens arbejde.

Se på Facebook en fin film fra Skovlyst i 1950’erne ved at klikke her.

Her mere om Sæby og Omegns Bevaringsforening
Vær med til at bevare det lokale kulturmiljø, ikke kun til glæde for dig selv, men også for kommende generationer.

Folk kommer langvejs fra for at opleve Sæby og omegnens smukke bygninger, natur m.m. Derfor er det utrolig vigtigt, at udviklingen i de mest følsomme områder sker med respekt for det unikke kulturmiljø. Et miljø, som ifølge flere eksperter er enestående i Danmark.

Der er de senere år sket flere uheldige tiltag, der bringer dette unikke miljø i fare. Det være sig nybyggeri, der er for højt i forhold til omgivelserne, eller ombygninger, der ikke respekterer den oprindelige arkitektur.

Derfor blev Sæby og Omegns Bevaringsforening stiftet i 1997, med det formål at udbrede kendskabet til og interessen for arkitektoniske og kulturhistoriske værdier ved bygninger, bybilleder og landskaber.

Siden stiftelsen har vi kæmpet på flere fronter, dels i medierne og dels direkte overfor beslutningstagere. Sidstnævnte gruppe kan være politikere, men det er jo også ejere af bygninger, der enten er fredede eller bevaringsværdige.

Som ejer kan man få råd og vejledning hos Sæby og Omegns Bevaringsforening, hvis man går med planer om en ombygning, en restaurering eller hvis man ønsker råd om den løbende vedligeholdelse.

Husk, at det er ikke alene husets alder, der afgør om det er værd at bevare. Der kan være detaljer, også ved nyere huse, der er værd at bevare.

At bo i et bevaringsværdigt hus forpligter – ikke kun for ejeren. Også samfundet har et ansvar for udviklingen. Disse unikke værdier har vi kun én chance for at bevare. Er huset først revet ned, eller skamferet at en uheldig ombygning, er det væk for altid.

Som medlem af Sæby og Omegns Bevaringsforening er du med til at støtte den konstante kamp for en bevaring af disse uvurdérlige kulturværdier. Lige som du har adgang til råd og vejledning, hvis du selv har et projekt omkring din egen ejendom.

Bestyrelsen er
Formand Lars Henrik Hyttel
Næstformand  Per M. Østergaard
Kasserer Jens Thidemann
Sekretær Helmuth Kroer
Lene Bach
Suppleant Arnold Andersen

Arbejdet med at indsamle penge til renovering af kulturhuset Skovlyst midt i smukke Sæbygaard Skov fortsætter takket være en ihærdig og aktiv indsamlingsgruppe, som lige nu besøger mange virksomheder og forretningsdrivende for at fortælle om projektet.

Der er brug for 180.000 kroner for at få lavet den grundige beskrivelse af behovet for renovering og modernisering af Skovlyst. Først når sådan en beskrivelse er lavet, kan der søges store beløb hos fonde og lignende.

Gruppen er lige nu i fuld gang med at henvende sit til virksomheder og butikker og håber på god opbakning, så Skovlyst kan bevares og moderniseres til glæde for alle.

Skulle projektet med en projekt-beskrivelse mislykkes, returneres de indsamlede penge naturligvis.

Du kan følge SæbyAvis.dk’s artikelserie om Skovlyst-projektet ved at klikke her.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Skovlyst får støtte fra Sæby
og Omegns Bevaringsforening'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER