LandboNord: Lavere<br> foderomkostninger i sigte

LandboNord: Lavere
foderomkostninger i sigte

11. august 2016 - kl. 0:43 - af

De nordjyske svineproducenter kan glæde sig over et gunstigt marked, når deskal ud at handle foder. En god konkurrence og fornuftige udbytter i år betyder, at foderomkostningerne bliver lave, vurderer LandboNords chef for Foder, Peter Jakobsen.

Det er endnu for tidligt at forudsige hvordan høsten bliver på de nordjyske marker, men allerede nu er det muligt at sige noget om foderomkostningerne til svin for den kommende sæson.

– Vi kan se, at der er lavere foderomkostninger i sigte. Dels fordi høsten på verdensplan bliver fornuftig, men også fordi vi her i Nordjylland har flere foderstofudbydere, hvilket giver mere konkurrence. Derfor betaler det sig altid, at indhente flere tilbud, siger chef for Foder i LandboNord, Peter Jakobsen.

Typisk handler svineproducenter foder ind til en periode på mellem et halvt til et helt år. Lige så typisk vælger mange at handle med den samme foderleverandør, som man plejer, men det kan være en dårlig idé, vurderer Peter Jakobsen. Han hjælper i øjeblikket flere svineproducenter med at indhente tilbud på foder, så de er sikret et godt tilbud, hvor både kvalitet som pris er den bedste.

– De fleste svineproducenter har heldigvis opdaget, at der kan være mange penge at spare, hvis man bruger lidt tid på at sætte sig ind i hvilke kvalitetskrav og forbrug, man får det kommende år. Vi ender på den måde ofte med at få et tilbud, som både har en bedre kvalitet og pris, end den de er vant til at få, siger Peter Jakobsen.

Der er altid noget at spare – og beløbet kan være helt op til 100.000 kroner eller derover, lyder vurderingen fra Peter Jakobsen.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'LandboNord: Lavere
foderomkostninger i sigte'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger