Skovlyst var for en stund<br> rykket ind på torvet

Skovlyst var for en stund
rykket ind på torvet

6. august 2016 - kl. 12:06 - af

Arbejdet med at indsamle penge til renovering af kulturhuset Skovlyst midt i smukke Sæbygaard Skov fortsætter takket være en ihærdig og aktiv indsamlingsgruppe, som fredag var på Sæby Torv til Open By Night.

-Vi fik indsamlet 4.264 kroner. Det synes vi, var et flot resultat, oplyser indsamlingsgruppen, som nu er oppe på at have indsamlet 30.000 kroner.

Der er brug for 180.000 kroner for at få lavet den grundige beskrivelse af behovet for renovering og modernisering af Skovlyst. Først når sådan en beskrivelse er lavet, kan der søges store beløb hos fonde og lignende.

Gruppen er lige nu i fuld gang med at henvende sit til virksomheder og butikker og håber på god opbakning, så Skovlyst kan bevares og moderniseres til glæde for alle.

Skulle projektet med en projekt-beskrivelse mislykkes, returneres de indsamlede penge naturligvis.

Du kan følge SæbyAvis.dk’s artikelserie om Skovlyst-projektet ved at klikke her.

Baggrund for indsamlingen
Der samles ind til, at man kan betale for udarbejdelse af et prospekt, som skal illustrere og beskrive kulturhuset Skovlyst. Prospektet er afgørende for, at der kan ansøges og opnås støtte fra større fonde.

For Skovlyst trænger afgørende til en renovering. Frederikshavn Kommune har ikke mulighed for at støtte denne økonomisk, men borgmester Birgit Hansen har tidligt gået engageret ind og har formidlet, at ingeniørfirmaet Niras har udarbejdet en bygningsrapport der har vist, at huset er værd at renovere. Der er beskrevet to modeller, som beløber sig til omkring 4 og 6 millioner. Hertil kommer udgifter til udenomsarealer.

Det er også lykkedes at finde en seriøs køber til grunden. Skovlyst ligger nemlig på en grund med tidsbegrænset lejemål. Købet af grundet er også en forudsætning for at opnå fondsstøtte.

For at det hele kan gå op, skal der således hurtigt skaffes midler til prospektet, som er afgørende for at opnå støtte fra fonde og i den sidste ende for, at man har en køber til grunden.

Læs mere ved at klikke her.

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Skovlyst var for en stund
rykket ind på torvet'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger